Calea ferata din Romania e transformata in cazane de tuica. Oricand se poate produce o catastrofa

23-04-2012 18:17


Mii de oameni care circula in fiecare zi cu trenul sunt in pericol de moarte. Furturile de componente au devenit sport national, iar stoparea lor pare o lupta cu morile de vant.

Se fura orice, de la suruburi de sine si macazuri, pana la conductori electrici, care coordoneaza circulatia. Asta s-a tradus pana acum in zile intregi de intarzieri, insa cu totii suntem constienti ca doar o farama de noroc a impiedicat o catastrofa.

In ultimele 24 de ore, furturile au avut loc la Sarulesti, Baneasa si Dor Marunt.

Cat vezi cu ochii in jurul garii Sarulesti, toate cutiile in care sunt protejate circuitele electrice pentru liniile de cale ferata sunt distruse. Bobinele contin cabluri de cupru si contacte de argint. Hotii le vand circuit cu circuit. Paguba produsa este mare.

La Remat, nimeni nu stie nimic. In Romania, furturile de pe calea ferata sunt de neoprit. Infractorii iau orice de la cabluri si semafoare pana la sine.

Intr-un numar covarsitor de cazuri, suspectii nu sunt arestati pentru ca faptele lor nu sunt grave, potrivit magistratilor. Nimeni nu isi pune insa problema ca lipsa unei singure piese ar putea produce un dezastru.

VIDEO PROTVPLUS.RO