Nicolaescu: E nevoie de 4 mld. euro pentru infrastructura sistemului sanitar


Ultimul update: Marti 04 Iunie 2013 00:08
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2013 16:51
Categorie: Stiri Sanatate
spital slatina RTI

Eugen Nicolaescu spune ca un calcul facut de MS arata ca e nevoie de investitii de patru miliarde de euro in infrastructura sistemului sanitar pentru ca aceasta sa ajunga la "un nivel de standard minimal, nu de lux".

Ministrul Sanatatii, care a sustinut, sambata, o conferinta de presa la Ploiesti, a catalogat sistemul sanitar din Romania ca fiind "nemultumitor" atat pentru pacienti, cat si pentru cadrele medicale, dar si pentru ministerul de resort, transmite corespondentul Mediafax.

In acest context, Nicolaescu a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca cea mai mare problema a sistemului sanitar romanesc este finantarea, urmata de problema infrastructurii.

"Am facut un calcul. Daca ar trebui sa refacem toata infrastructura din Romania la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om gasi, nu stiu sa va spun astazi. Deci e o problema foarte complicata", a spus Eugen Nicolaescu.

Acesta a adaugat ca pe locul al treilea intr-un top al problemelor din sistemul de sanatate romanesc se plaseaza mentalitatea personalului, despre care ministrul spune ca "saraca, este alterata de 70 de ani de compromisuri, de complicitati, de asuprire din partea societatii".

Referindu-se la sistemul sanitar, Eugen Nicolaescu a mai afirmat: "E atat de subred incat il tinem cu mainile sa nu cada, sa nu se surpe".

 

Sursa: Mediafax

Nicolaescu, intrebat cand se va eradica spaga din sistemul sanitar: Eu nu sunt utopic
Institutul Cantacuzino va fi redeschis. Nota uriasa de plata a statului pentru vaccinurile importate
Erorile procesului birocratic care pun in pericol viata pacientilor ce au nevoie de un transplant
VIDEO PROTVPLUS.RO