Misterul in cazul bebelusilor din Arges continua. Branza de la Bradet si carnea de pui NU sunt sursa infectiei
Asteptate cu sufletul la gura de doua saptamani, rezultatele analizelor facute la Institutul Cantacuzino din Capitala mentin in continuare misterul asupra imbolnavirii zecilor de bebelusi din judetul Arges.
Specialistii in micro-biologie au anuntat miercuri ca nici branza de vaci, nici carnea de pui nu sunt surse ale infectiei cu E-coli entero-hemoragica, bacterie care a dus la decesul a trei copii cu sindrom hemolitic-uremic.
Institutul Cantacuzino este foarte ferm: branza de vaci din Arges si carnea de pui din Bacau erau infectate cu bacteria E-coli, numai ca, si aici este noutatea, nu varianta entero-hemoragica, cea care a dus la moartea celor trei bebelusi si la imbolnavirea altor zeci.
Tulpinile de E-coli din mancare nu se potrivesc, pur si simplu, cu cele recoltate de la copiii care au ajuns la Marie Curie in stare grava. Si atunci, misterul ramane in continuare nerezolvat. De unde au capatat copiii bacteria E-coli hemoragica?
Cum nimeni nu stie in ce moment, pe lantul producator lactate-cumparator, s-a produs infectarea cu E-coli normala. In fabrica, testele au iesit bine, in branza din frigiderele oamenilor, rezultatul a fost exact pe dos. Fiind vorba de branza vrac, infectarea se putea produce oriunde.
Ministrul agriculturii a considerat ca este justificat sa informeze opinia publica, in momentul in care a aflat ca branza aceea de vaci are E-coli, fara sa fi stiut precis daca este vorba sau nu de tulpina hemoragica prezenta la copii.
A fost nevoie de doua saptamani, insa si de analize laborioase pana cand, Institutul Cantacuzino a facut lumina in aceasta privinta.
Mai ramane sa ne spuna cineva, la un moment dat, din ce sursa s-au infectat copiii. Trei micuti sint inca internati si dupa atata vreme la Marie Curie.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, arges, rezultate, branza, carne de pui, analize, ecoli,
Dată publicare:
09-03-2016 17:21