Leac impotriva cancerului. Studiul care ar putea revolutiona medicina
O noua ipoteza privind cauza imbolnavirilor de cancer ar putea duce la inventarea unor vaccinuri si terapii revolutionare, iar cumplita boala ar putea fi in sfarsit combatuta eficient.
Oamenii de stiinta cred ca anumite virusuri sunt responsabile de provocarea bolii, fie ca este vorba de tumori cerebrale sau de leucemie.
Pana acum, medicii afirmau ca numai 10-20 % dintre tipurile de cancer sunt provocate de virusuri, dar in realitate procentul ar putea fi mult mai mare, de aproximativ 40%, arata ultimele cerectari in domeniu.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ipoteza a fost lansata saptamana trecuta de specialisti de la Institutul Karolinska din Suedia si vine in urma unor cercetari indelungate.
Potrivit oamenilor de stiinta, exista tipuri de cancer care ar putea fi declansate de virusuri, desi pana acum nu erau asociate cu acestea. Iata mai jos lista:
-virusul hepatitelor B si C – duce la cancer hepatic
-virusul HPV – produce cancer cervical
-polyomavirusul Merkel – duce la cancer de piele
-cytomegalovirus – poate provoca, in cazul copiilor, tumori cerebrale
-virusul Epstein-Barr – este cauza cancerului de limfa si de sange
-virusul XMRV – poate duce la cancer de prostata
Ipoteza este sustinuta cu tarie si de catre Harald zur Hausen, castigator al premiului Nobel pentru medicina, cel care a descoperit legatura dintre virusul HPV si cancerul de col uterin, in anul 1980.
Savantul spune ca se asteapta la multe descoperiri in acest domeniu si crede ca tot niste virusuri stau la baza tipurilor de cancer de piele, san si plamani.
Oamenii de stiinta precizeaza ca mai este mult pana cand va putea fi obtinut un vaccin impotriva cancerului, pentru ca inca nu se stie cum actioneaza aceste virusuri.
Una dintre explicatii este aceea ca virusurile raman ascunse in celule ani la rand si le provoaca mutatii, pe care sistemul imunitar nu le poate combate.