Leac impotriva cancerului. Studiul care ar putea revolutiona medicina

Ultima actualizare: 09-06-2012 06:10
cancer, teste

O noua ipoteza privind cauza imbolnavirilor de cancer ar putea duce la inventarea unor vaccinuri si terapii revolutionare, iar cumplita boala ar putea fi in sfarsit combatuta eficient.

Oamenii de stiinta cred ca anumite virusuri sunt responsabile de provocarea bolii, fie ca este vorba de tumori cerebrale sau de leucemie.

Pana acum, medicii afirmau ca numai 10-20 % dintre tipurile de cancer sunt provocate de virusuri, dar in realitate procentul ar putea fi mult mai mare, de aproximativ 40%, arata ultimele cerectari in domeniu.

Ipoteza a fost lansata saptamana trecuta de specialisti de la Institutul Karolinska din Suedia si vine in urma unor cercetari indelungate.

Potrivit oamenilor de stiinta, exista tipuri de cancer care ar putea fi declansate de virusuri, desi pana acum nu erau asociate cu acestea. Iata mai jos lista:

-virusul hepatitelor B si C – duce la cancer hepatic

-virusul HPV – produce cancer cervical

-polyomavirusul Merkel – duce la cancer de piele

-cytomegalovirus – poate provoca, in cazul copiilor, tumori cerebrale

-virusul Epstein-Barr – este cauza cancerului de limfa si de sange

-virusul XMRV – poate duce la cancer de prostata

Ipoteza este sustinuta cu tarie si de catre Harald zur Hausen, castigator al premiului Nobel pentru medicina, cel care a descoperit legatura dintre virusul HPV si cancerul de col uterin, in anul 1980.

Savantul spune ca se asteapta la multe descoperiri in acest domeniu si crede ca tot niste virusuri stau la baza tipurilor de cancer de piele, san si plamani.

Oamenii de stiinta precizeaza ca mai este mult pana cand va putea fi obtinut un vaccin impotriva cancerului, pentru ca inca nu se stie cum actioneaza aceste virusuri.

Una dintre explicatii este aceea ca virusurile raman ascunse in celule ani la rand si le provoaca mutatii, pe care sistemul imunitar nu le poate combate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO