Institutul Cantacuzino pune în vânzare noul supliment alimentar pentru imunitate, Orostim. Cât va costa
Din 2 decembrie, Institutul Cantacuzino din București pune în vânzare noul supliment alimentar pentru stimularea imunității, Orostim-HV.
Medicii care au lucrat la dezvoltarea produsului susțin că ajută la creșterea rezistenței organismului împotriva infecțiilor și speră că ar putea fi de ajutor chiar și în combaterea răspândirii SARS-CoV-2.
Noul produs al Institutului Cantacuzino este de fapt un supliment alimentar cu proprietăți biostimulatoare și antioxidante. Conține printre altele, o pulbere de extract de orz verde și 15 tulpini bacteriene. Suplimentul ar trebui să ne facă mai rezistenți și la infecțiile respiratorii din acest sezon gripal.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cristian Uluitu, medic al Institutului Cantacuzino: „Noi am început producția, de fapt, e mult spus producția, pregătirea producției în anul 2018 decembrie. Producția efectivă a început în luna aprilie a acestui an. Se adresează copiilor și adulților, în primul rând, celor cu boli infecțioase respiratorii."
Orostim-HV va costa 80 de lei și este primul produs pe care Institutul Cantacuzino îl pune în vânzare, după ce a fost preluat de Ministerul Apărării. Momentan, acesta poate fi cumpărat doar de la poarta Institutului în număr limitat. Producția în serie a suplimentului Orostim-HV va începe anul viitor.
Florin Oancea, Institutului Cantacuzino: „Suntem în plin proces de testare și de reluare a cercetării vizavi de producția vaccin trivalent și sperăm că la începutul lui 2021 să avem un produs sigur pe care să-l autorizăm."
Înființat în 1921, Institutul Cantacuzino a fost cel mai mare producător de seruri și vaccinuri din Europa de Sud-Est. Specialiștii care au lucrat aici au ajutat la eradicarea variolei, o boală virală gravă, care a omorât sute de milioane de oameni pe tot globul.
Pe linia de producţie a Institutului s-au aflat peste 300 de produse, între care Polidin sau Cantastim. Acesta din urmă stimula organismul să se apare de unele forme de cancer.
În 2010, Agenţia Naţională a Medicamentului a retras autorizaţiile de producere şi vânzare a oricărui tip de vaccin, întrucât institutului îi expirase standardul de fabricație. A fost momentul în care România a pierdut patru vaccinuri importante: BCG, antigripal, antirabic și antitetanic.
De atunci, cumpărăm din străinătate. Doar campania de vaccinare antigripală ne costă 45 de milioane de lei pe sezon.