Institutul Cantacuzino pune în vânzare noul supliment alimentar pentru imunitate, Orostim. Cât va costa

30-11-2020 18:42


Din 2 decembrie, Institutul Cantacuzino din București pune în vânzare noul supliment alimentar pentru stimularea imunității, Orostim-HV.

Medicii care au lucrat la dezvoltarea produsului susțin că ajută la creșterea rezistenței organismului împotriva infecțiilor și speră că ar putea fi de ajutor chiar și în combaterea răspândirii SARS-CoV-2.

Noul produs al Institutului Cantacuzino este de fapt un supliment alimentar cu proprietăți biostimulatoare și antioxidante. Conține printre altele, o pulbere de extract de orz verde și 15 tulpini bacteriene. Suplimentul ar trebui să ne facă mai rezistenți și la infecțiile respiratorii din acest sezon gripal.

Cristian Uluitu, medic al Institutului Cantacuzino: „Noi am început producția, de fapt, e mult spus producția, pregătirea producției în anul 2018 decembrie. Producția efectivă a început în luna aprilie a acestui an. Se adresează copiilor și adulților, în primul rând, celor cu boli infecțioase respiratorii."

Orostim-HV va costa 80 de lei și este primul produs pe care Institutul Cantacuzino îl pune în vânzare, după ce a fost preluat de Ministerul Apărării. Momentan, acesta poate fi cumpărat doar de la poarta Institutului în număr limitat. Producția în serie a suplimentului Orostim-HV va începe anul viitor.

Florin Oancea, Institutului Cantacuzino: „Suntem în plin proces de testare și de reluare a cercetării vizavi de producția vaccin trivalent și sperăm că la începutul lui 2021 să avem un produs sigur pe care să-l autorizăm."

Înființat în 1921, Institutul Cantacuzino a fost cel mai mare producător de seruri și vaccinuri din Europa de Sud-Est. Specialiștii care au lucrat aici au ajutat la eradicarea variolei, o boală virală gravă, care a omorât sute de milioane de oameni pe tot globul.

Pe linia de producţie a Institutului s-au aflat peste 300 de produse, între care Polidin sau Cantastim. Acesta din urmă stimula organismul să se apare de unele forme de cancer.

În 2010, Agenţia Naţională a Medicamentului a retras autorizaţiile de producere şi vânzare a oricărui tip de vaccin, întrucât institutului îi expirase standardul de fabricație. A fost momentul în care România a pierdut patru vaccinuri importante: BCG, antigripal, antirabic și antitetanic.

De atunci, cumpărăm din străinătate. Doar campania de vaccinare antigripală ne costă 45 de milioane de lei pe sezon.


VIDEO PROTVPLUS.RO