Institutul Cantacuzino a dezvoltat un medicament care crește imunitatea. Când va apărea pe piață
După ani de tacere,''Institutul Cantacuzino'' anunță că va fabrica un produs, pentru stimularea imunității.
"Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor să poată să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului", a arătat Nicolae Ciucă.
Medicamentul va putea fi administrat în perioada virozelor respiratorii. Institutul are deja un lot experimental, iar specialiștii sunt încrezători că până la finalul anului, noul compus, care va fi autorizat ca supliment alimentar, va exista pe piață.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Noul produs la care lucrează cei de la Institut se numește Orostim-hv și este de fapt un supliment alimentar cu proprietăți biostimulatoare și antioxidante. Conține printre altele, o pulbere de extract de orz verde și 15 tulpini bacteriene. Suplimentul ar trebui să ne facă mai rezistenți la infecții respiratorii în sezonul gripal de exemplu."
Specialiștii spera că Orostim-hv să ajute astfel și la limitarea transmiterii sars cov2 odată cu creșterea imunității și o recomandă...
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino": „Persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate, persoanelor de vârsta a treia, în stări cu imunitate scăzută."
După trecerea de la Ministerul Sănătății la Ministerul Apărării Naționale, în urmă cu aproape 3 ani, Institutul Cantacuzino a reușit să își crească și capacitatea de testare. În ultimul an, de exemplu, specialiștii de aici și-au extins laboratorul și pentru teste Sars Cov 2 , de la 250 la 400 de probe pe zi. Ministrul Apărării a dezvăluit și strategia pentru anul viitor.
În luna februarie, Ministerul Fondurilor Europene anunța un proiect în valoare de 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea institutului, însă abia peste 7 ani s-ar putea produce și noi vaccinuri.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: medicamente, imunitate, institutul cantacuzino,
Dată publicare:
19-10-2020 19:34