Un nou posibil tratament pentru COVID-19, testat în UK. "Este ieftin și disponibil la scară largă"

Ultima actualizare: 28-11-2020 20:15
coronavirus
Shutterstock

Colchicina, un medicament antiinflamator, va fi testată ca posibil tratament pentru COVID-19 într-un studiu clinic din Regatul Unit.

În cadrul studiului clinic RECOVERY (Randomised Evaluation of COVID-19 Therapy), cel mai mare studiu clinic din lume care analizează o gamă de potenţiale tratamente pentru COVID-19, cel puţin 2.500 de pacienţi urmează să primească în mod aleatoriu colchicină, folosită în mod obişnuit ca tratament împotriva gutei, transmite Agerpres.

"Colchicina este un medicament atractiv pentru a fi evaluat în studiul RECOVERY, deoarece este foarte bine tolerat, ieftin şi
disponibil pe scară largă"
, a declarat profesorul Peter Horby de la Universitatea Oxford, cercetător în cadrul studiului clinic.

În România, o cutie de 40 de comprimate de colchicină de 1 mg costă aproximativ 10 lei. 

Oamenii de ştiinţă din spatele studiului clinic au declarat că inflamaţia joacă un rol major în COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt medicament antiinflamator, a demonstrat deja că poate reduce riscul de deces în cazul celor mai grav bolnavi pacienţi.

La începutul acestei luni, în cadrul studiului clinic din Marea Britanie a fost evaluată şi aspirina ca posibil tratament pentru COVID-19, pentru a se analiza dacă acest medicament ar putea reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge la persoanele diagnosticate cu această boală.

Printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic RECOVERY se numără antibioticul comun azitromicină şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron, care a fost utilizat pentru tratarea simptomelor COVID-19 ale preşedintelui american Donald Trump.

Cu toate acestea, nu există concluzii clare care să ateste eficacitatea colchicinei împotriva COVID-19 și aceasta nu ar trebui să fie administrată fără prescripția unui medic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO