Doctorii i-au pus mana in abdomen, pentru a nu i-o amputa. Ce s-a intamplat dupa 3 saptamani cu barbatul de 87 de ani

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18
medici shutterstock

Un barbat de 87 de ani din Texas a trecut prin una dintre cele mai bizare operatii pentru a nu-si pierde mana.

Un chirurg de la spitalul metodist din Houston i-a grefat unui pacient mana in abdomen pentru a i-o salva. Operatia pare a tine de science-fiction, dar a avut loc in Texas in luna august: este povestea exceptionala a unui american de 87 de ani care, ca sa nu isi piarda mana, a stat trei saptamani cu ea in abdomen, relateaza Agerpres.

Totul a inceput cand Frank Reyes schimba un cauciuc si cricul a cedat, prinzand mana barbatului in contact cu un metal fierbinte. Aproape ca i-a luat foc. Dezinfectia si bandajele nu au putut face mare lucru, asa ca octogenarul si-a pierdut degetul aratator, iar starea lui continua sa se agraveze. 

Medicii de la Houston Methodist Hospital au optat pentru o tehnica originala: plasarea chirurgicala a mainii sub pielea de pe abdomenul pacientului. Membrul afectat si-a putut crea atunci noi vase sanguine. In absenta acestei interventii chirurgicale, barbatul "si-ar fi pierdut probabil toate degetele", spune un chirurg.

Potrivit revistei Science et Avenir, mana a fost "scoasa" din abdomen cu succes joi, 27 august. Acest procedeu de salvare a fost utilizat deja, insa pe alte parti ale corpului. Revista Slate anunta, de exemplu, ca unui muncitor chinez i s-a grefat mana taiata pe glezna.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO