Credeti ca se poate pregati o masa buna, fara nimic cumparat de la supermarket? Experiment romanesc
VIDEO. Raspunsul este "da" si a fost demonstrat la Brasov de mai multi studenti care s-au intrecut intr-un concurs de slow food. Au gatit fara rosii din Turcia, fara pui ingrasati cu hormoni si fara pic de conservanti.
Le-au inlocuit cu oua luate din cuibar, gaina sanatoasa din batatura, malai proaspat adus de la moara si mere din beciurile taranilor.
In bucatarie e treaba multa. Patru echipe de studenti au furat retetele bunicii si gatesc de zor. Ciorbă ardeleneasca, varza acra cu carne de porc la cuptor sau pui cu gutui - plus preparate de care multi nici n-au auzit ... adica un fel traditional de mancare din Transilvania, din mamaliga amestecata cu oua si lapte, care merge cel mai bine cu afumatura. Elena si Gheorghe s-au ocupat de desert: placinta cu malai si nuca.
"Se pune la cuptor pana se face o crusta deasupra si se lasa sa se desprinda de pe tava. Dupa aceea se scoate si se serveste calda." - povestesc studentii.
Un alt tanar si-a dovedit maiestria la clatite. Nu le-a umplut cu orice! A ales dintr-o multime de borcane dulceata de mere cu menta.
La fel ca in Romania, Terra Madre Day s-a sarbatorit simultan in 120 de tari intreaga lume. Tinerii vor sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste mancarea nesanatoasa pe care o consumam.