Credeti ca le stiti pe toate? Iata ce se poate intampla daca beti multa apa, in mod constant
Pana acum, aproape toti doctorii si expertii in medicina ne-au sfatuit sa bem, in mod constant, cat mai multa apa, cel putin un litru pe zi. Iata ca situatia se schimba, din cauza unui alt specialist, cercetatoarea scotiana Margaret McCartney.
Ea sustine ca recomandarile facute pana acum de medici ... "nu numai ca reprezinta o prostie, dar sunt si un non-sens."
Lista actualizata a E-urilor PERICULOASE din alimente
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
De cealalta parte, cei care sustin ca trebuie bauta cat mai multa apa afirma ca acest lucru aduce mai multe beneficii: ajuta la protejarea rinichilor, mentine aspectul placut al unghiilor, previne durerile de cap, face bine la ten, ajuta la slabire si imbunatateste puterea de concentrare.
Isi iau costumele de baie, dar uita de prezervative. Studiul care deschide valiza unui businessman
Cu toate acestea, McCartney a scris in publicatia de specialitate British Medical Journal, citata de All Headline News, ca studiile sale arata ca, daca un om bea apa fara sa-i fie sete, pot aparea unele deficiente: puterea de concentrare scade, in loc sa creasca. De asemenea, unele substante chimice care se folosesc in dezinfectarea apei imbuteliate sunt nocive pentru organismul uman.
McCartney a mai avertizat, de asemenea, asupra pericolului aparitiei unei afectiuni rare, dar iminenta, cauzata de consumul ridicat de apa. Aceasta boala se numeste hiponatremie si are ca efect scaderea brusca a nivelului de saruri din corp, precum si aparitia unei tumori la creier.
CITESTE: Ce spun medicii romani despre studiul "prea multa apa strica"
Hiponatremia traduce o hiperhidratare, ea insasi consecinta unei retentii de apa (insuficienta renala, insuficienta cardiaca, ciroza hepatica, hipersecretie de hormon antidiuretic) sau unor pierderi de sodiu (pierderi digestive prin varsaturi sau diaree, pierderi cutanate prin arsuri sau insuficienta suprarenaliana).
Un alt doctor a scris in articol ca nu exista nicio dovada care sa arate ca apa consumata in cantitate mare, in mod constant, ajuta la slabire.