Studiu: Bombardamentele din cel de-al Doilea Razboi Mondial au provocat ravagii asupra climei

Ultima actualizare: 12-10-2012 15:08
Bombardament

Bombardamentele Aliatilor din timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial au avut un rol hotarator in castigarea acelui conflict, insa acela nu a fost singurul rezultat. Oamenii de stiinta au analizat acum si efectele zborurilor in atmosfera.

Cercetatorii au examinat datele meteorologice din acele zile de razboi, mai exact din perioada in care se efectuau bombardamente. Ei au constatat ca s-au produs schimbari semnificative pe cer, in ziua de 11 mai 1944, atunci cand 1.444 de avioane de lupta s-au ridicat in aer, in sud-estul Angliei.

Astfel, noxele si emisiile avioanelor au "suprimat" cresterea temperaturii in acea dimineata, in zona in care au avut loc zborurile.

Profesorul Rob MacKenzie de la Universitatea din Birmingham, care a condus acest studiu, este convins ca acele operatiuni militare au avut si un efect meteorologic.

"Martorii acelui mare bombardament au spus ca cerul s-a facut alb, la un moment dat, din cauza emisiilor lasate de aparatele de zbor" - a declarat profesorul.

"A fost evident pentru noi ca bombardamentele aliatilor din Cel de-al Doilea Razboi Mondial au reprezentat un experiment accidental asupra mediului, din cauza emisiilor de reactie lasate de aparatele de zbor." a mai spus Profesorul Rob MacKenzie, citat de

Daily Mail

.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO