Studiu: Bombardamentele din cel de-al Doilea Razboi Mondial au provocat ravagii asupra climei
Bombardamentele Aliatilor din timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial au avut un rol hotarator in castigarea acelui conflict, insa acela nu a fost singurul rezultat. Oamenii de stiinta au analizat acum si efectele zborurilor in atmosfera.
Cercetatorii au examinat datele meteorologice din acele zile de razboi, mai exact din perioada in care se efectuau bombardamente. Ei au constatat ca s-au produs schimbari semnificative pe cer, in ziua de 11 mai 1944, atunci cand 1.444 de avioane de lupta s-au ridicat in aer, in sud-estul Angliei.
Astfel, noxele si emisiile avioanelor au "suprimat" cresterea temperaturii in acea dimineata, in zona in care au avut loc zborurile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Profesorul Rob MacKenzie de la Universitatea din Birmingham, care a condus acest studiu, este convins ca acele operatiuni militare au avut si un efect meteorologic.
"Martorii acelui mare bombardament au spus ca cerul s-a facut alb, la un moment dat, din cauza emisiilor lasate de aparatele de zbor" - a declarat profesorul.
"A fost evident pentru noi ca bombardamentele aliatilor din Cel de-al Doilea Razboi Mondial au reprezentat un experiment accidental asupra mediului, din cauza emisiilor de reactie lasate de aparatele de zbor." a mai spus Profesorul Rob MacKenzie, citat de
.