Cinci din cei șapte cardiologi de la Spitalul Județean Tg. Jiu și-au dat demisia, după ce au refuzat să mai facă și gărzi
Situație fără precedent la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde 5 din 7 medici cardiologi și-au anunțat demisia. Până acum, aceștia refuzau să mai facă gărzi și acum au decis să plece definitiv din unitatea de stat.
Pacienții în stare gravă sunt deja direcționați spre spitale din alte oraşe. Medicii cardiologi au renunţat iniţial la gărzi, considerând că sunt prost plătiți. Acum cei mai mulți dintre ei şi-au dat demisia, care intră în vigoare de la jumătatea lunii viitoare.
Astfel, în acest moment, pacienții aflați în stare gravă nu mai pot fi tratați la Târgu Jiu.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Marilena Davidescu, director medical SJU Târgu Jiu: ”Urgențele majore sunt deja direcționate către centrele universitare pentru a fi rezolvate”.
Ca să rezolve criza, șefii spitalului din Târgu Jiu au cerut ajutor inclusiv la Ministerul Sănătății. Directorii au discutat cu medici rezidenți din Timișoara și București în speranța că îi vor convinge să facă gărzi la Târgu Jiu.
Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu: ”Am discutat personal cu medicii respectivi și avem promisiune pentru luna iunie să facă minim 4 gărzi. S-a discutat, de asemenea, și cu Spitalul Floreasca de a ne sprijini cu medici cardiologi rezidenți”.
Marilena Davidescu, director medical SJU Târgu Jiu: ”Din păcate, până în acest moment nu am primit un sprijin, decât de la colegii de medicină internă”.
Pacienții au cel mai mult de suferit: ”Așteptăm, în loc să fim tratați omenește”
În tot acest timp, pentru pacienţii suferinzi este cel mai greu.
Pacient: ”Stăm, așteptăm, în loc să fim tratați omenește, să fie medici așa cum ar trebui pentru că noi pentru asta plătim, plătim pentru așa ceva, și stăm și așteptăm”.
Medicii demisionari au cabinete proprii și, cel mai probabil, vor lucra în clinici private de acum încolo.
Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu: ”Nu știu pentru ce vor opta, probabil sistemul privat e mult mai atractiv, poate spitalele mici, cu volum mai mic de muncă. Nu știm unde vor pleca medicii din spital”.
Și alte spitale din țară se confruntă cu o criză a personalului medical, posturile fiind blocate după intrarea în vigoare a ordonanței care interzice angajarea la instituțiile de stat.
La nivel național sunt peste 1.000 de medici care și-au luat specialitatea, dar care nu se pot angaja în domeniul public în condițiile actuale.