O femeie care administra o clinică privată și fiul ei ar fi încasat 5 mil. euro din eliberarea de fișe medicale false
Anul trecut, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au reținut 16 medici bănuiți că ar fi semnat fișe medicale pentru preschimbarea permiselor, fără să-i consulte pe șoferi.
Joi, o femeie care administrează o clinică privată și fiul ei au fost încătușați din același motiv.
Polițiștii au descoperit că ei erau de fapt cei care scriau de mână fișele necesare. Mai mult, ar fi reprodus ștampilele medicilor, și l-ar fi declarat apt să conducă, inclusiv pe un bărbat internat de șapte ori la psihiatrie. Încasările estimate se învârt în jurul sumei de 5 milioane de euro.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Smaranda Haj Abdo și fiul ei ar fi eliberat timp de cinci ani fișe de preschimbare a permiselor într-o clinică din sectorul 2 pe care femeia o administra alături de soțul ei, medic la spitalul Malaxa din Capitală. Membrii familiei ar fi convins alți cinci medici să-i declare apți pe niste șoferi care aveau nevoie de reînnoirea permisului de conducere, fără să țină cont că unii dintre ei, de pildă, aveau probleme locomotorii.
Beneficiarii erau aduși la clinică de intermediari, printre care și un instructor auto. Pe o fișă falsificată ar fi cerut între 150 de lei și 350 de lei.
Stenogramă - discuție între indermediari
- Cât îi dau lui Cristi?
- Vorbește cu el, mie îmi ia 50 de euro.
- Ok.
- Lași la cotieră.
- Cât îi las?
- 2 milioane.
- Bine.
Stenogramă - discuție între indermediari
- E gata fișa aia?
- Da.
- Trebuie repede că expiră amândouă.
- Marți, la 11-12.
- Ok. Mă suni după ce le ai.
Fără să aibă vreo competență în acest sens, femeia și fiul ei ar fi întocmit zilnic peste o sută de fișe medicale, fără să fie nevoie ca beneficiarii sau medicii care își puneau parafa pe documente să vină la clinică. Ca să nu fie nevoie de prezența lor acolo, cadrele medicale au acceptat tacit ca administratorii clinicii private să realizeze copii dupa ștampila și parafa lor. Polițiștii au descoperit că femeia și fiul ei sunt implicați după ce au comparat scrisul lor cu cel de pe fișele de preschimbare a permisului auto.
Oamenii legii au indicii că indivizii fac asta din 2011, de la înființarea clinicii. De atunci, ar fi obținut din întocmirea de fișe medicale falsificate peste 5 milioane de euro.