Cea mai sanatoasa alimentatie este formata numai din hrana cruda


Ultimul update: Miercuri 12 Septembrie 2012 05:48
Data publicarii: Duminica 27 Martie 2011 18:17
Categorie: Stiri Sanatate

Mancarea sanatoasa nu se face pe aragaz. Asta vor sa demonstreze o mana de specialisti in bucataria raw-vegana, o tehnica noua de preparare a hranei.

Aceasta bucatarie este bazata pe legume crude, cereale, seminte si nuci. Carnea nu mai are loc la o masa sanatoasa, ne spun adeptii acestei alimentatii, care ne recomanda supra-alimentele si ele organice, de tipul spirulinei.

 De 12 ani, doamna Cornelia Popescu si sotul ei au invatat totul despre hrana cruda. Dimineata isi prepara un suc din sfecla rosie, morcov, telina, ridiche neagra si cartof, din care beau amandoi din jumatate in jumatate de ora. Seara, meniul contine neaparat germeni din diverse legume si cereale.

De mii de ori mai bogati in vitamine decat plantele mature, germenii de mazare, trifoi, ridiche, linte sau floarea soarelui sunt sanatate curata, sustin adeptii hranei crude.

Intr-o alimentatie sanatoasa, carnea trebuie exclusa. Proteinele sunt inlocuite de supra-alimentele, adica extrase din alge sau plante, cum ar fi sprilulina, guarana sau corela.

Si iarba rasarita din boabele de grau ar trebui pretuita mai mult. Este bun antinflatamor si antibiotic, sustine specialistii.

Aragazul este inutil in bucatarie, spun adeptii curentului raw vegan, pentru ca focul distruge vitaminele din legume sau fructe. Si sunt si cosmetice raw vegan. De exemplu, un balsam de buze facut in casa, din unt de cacao, extract de vanilie si putina ceara de albine.

La fel ca hainele, masinile sau mobila din viata noastra - si hrana cruda sau preparata termic nu este decat o chestiune de alegere, sustin specialistii. Mancam ce ne place sau ce stim ca ne face bine.

Vreti sa aveti randament maxim la sala? Atentie la ce mancati
Vreti sa aveti randament maxim la sala? Atentie la ce mancati
VIDEO PROTVPLUS.RO
Rujeola
Peste 200 de noi cazuri de rujeolă, în ultima săptămână. Județele în care s-au confirmat
Dispozitivul implantat sub piele care le schimbă radical viața celor cu probleme de auz
Bătrânul care a plecat din spital ca să roage oamenii să doneze sânge pentru el
Nivel de radiații UV periculos în Capitală. Unii ochelari pot face mai mult rău decât bine
Românul care a donat sânge de 193 de ori: ”Am văzut că mă simt din ce în ce mai bine”
Programul național care salvează vieți. Puncte de prim ajutor în locurile publice aglomerate
carne
Ce riscă oamenii care mănâncă prea multă carne roșie. Rezultatele unui studiu britanic
Topul alimentelor care stimulează memoria și concentrarea
Pastilele cu care românii își riscă viața. Mii de suplimente alimentare nu sunt verificate
Proiectul care poate elimina erorile medicale. Doctorii, instruiți în loc de sancționați
Ce trebuie să știe cuplurile care vor să se înscrie în Programul Național de Fertilizare
Nici carnea albă nu e bună, susțin cercetătorii. Ce recomandă să mâncăm