Cea mai sanatoasa alimentatie este formata numai din hrana cruda
Mancarea sanatoasa nu se face pe aragaz. Asta vor sa demonstreze o mana de specialisti in bucataria raw-vegana, o tehnica noua de preparare a hranei.
Aceasta bucatarie este bazata pe legume crude, cereale, seminte si nuci. Carnea nu mai are loc la o masa sanatoasa, ne spun adeptii acestei alimentatii, care ne recomanda supra-alimentele si ele organice, de tipul spirulinei.
De 12 ani, doamna Cornelia Popescu si sotul ei au invatat totul despre hrana cruda. Dimineata isi prepara un suc din sfecla rosie, morcov, telina, ridiche neagra si cartof, din care beau amandoi din jumatate in jumatate de ora. Seara, meniul contine neaparat germeni din diverse legume si cereale.
De mii de ori mai bogati in vitamine decat plantele mature, germenii de mazare, trifoi, ridiche, linte sau floarea soarelui sunt sanatate curata, sustin adeptii hranei crude.
Intr-o alimentatie sanatoasa, carnea trebuie exclusa. Proteinele sunt inlocuite de supra-alimentele, adica extrase din alge sau plante, cum ar fi sprilulina, guarana sau corela.
Si iarba rasarita din boabele de grau ar trebui pretuita mai mult. Este bun antinflatamor si antibiotic, sustine specialistii.
Aragazul este inutil in bucatarie, spun adeptii curentului raw vegan, pentru ca focul distruge vitaminele din legume sau fructe. Si sunt si cosmetice raw vegan. De exemplu, un balsam de buze facut in casa, din unt de cacao, extract de vanilie si putina ceara de albine.
La fel ca hainele, masinile sau mobila din viata noastra - si hrana cruda sau preparata termic nu este decat o chestiune de alegere, sustin specialistii. Mancam ce ne place sau ce stim ca ne face bine.