„Lunea albastră”, cea mai deprimantă zi din an. Cum puteți trece mai ușor peste ea


Ultimul update: Luni 20 Ianuarie 2020 22:44
Data publicarii: Luni 20 Ianuarie 2020 19:13
Categorie: Stiri Sociale

Dacă v-ați simțit luni mai obosiți, apatici sau chiar triști, nu este întâmplător.

Suntem în cea mai deprimantă zi din an, cunoscută în toată lumea ca „lunea albastră”.

Specialiștii au stabilit că este cea mai rea zi din an în urmă cu un deceniu și jumătate, când un psiholog britanic a făcut un calcul, pe baza unor factori care ne-ar influența starea de spirit: vremea, datoriile și timpul scurs de la Sărbători.

A treia zi de luni a anului este considerată „lunea albastră”. Este la mijlocul iernii, perioada în care soarele își face apariția cel mai puțin. Este și ziua când la nivel mondial sunt raportate cele mai multe cazuri de insomnii.

Psihologul britanic a analizat mai mulți factori și, printr-o formulă matematică, a ajuns la concluzia că astăzi oamenii sunt mai triști pentru că este frig, vremea este mai mohorâtă în general, unii au o stare de melancolie după Sărbători, mai ales că a fost o perioada cu multe cheltuieli, au trecut vacanțele și, nu în ultimul rând, mulți oameni urăsc, oricum, zilele de luni.

Din fericire, puteți trece ușor peste această stare. Iată câteva trucuri.

Cristina Fulop, psiholog: „Să încercăm să ne alimentăm sănătos, să renunțăm un pic la carbohidrați, să stăm mult la aer. Dacă prindem o rază de soare, cu atât mai bine. Să facem sport, ca să descărcăm endorfine și să modificăm puțin chimia asta deficitară în serotonină, să petrecem timp alături de oamenii dragi nouă și să așteptăm primăvara”.

De "Blue monday" va dăm, totuși, o veste bună: au mai rămas doar cinci luni până la cea mai fericită zi din an: 19 iunie, când e vară și ne gândim mai mult la vacanță.

Mărturii ascunse despre depresia lui Lady Gaga: ”A fost umilită, tachinată, izolată”
Primul centru anti-depresie din România. Unde pot suna cei care au nevoie de ajutor
Depresia în rândul copiilor. Cum îi afectează comparația socială
VIDEO PROTVPLUS.RO