Academia de Studii Economice, iluminata in roz, ca simbol al luptei impotriva cancerului de san
O actiune cu traditie in peste 40 de tari are loc pentru al treisprezecelea an si in Romania.
Este ziua internationala de lupta impotriva cancerului de san.
Si ca sa le reaminteasca femeilor bolnave ca nu trebuie sa renunte la lupta cu aceasta cumplita maladie, Academia de Studii Economice din Bucuresti va fi iluminata in roz, culoarea sperantei.
Alegeri 2024
18:39
USR acuză: Ministrul de Interne folosește poliția pentru a-i sancționa pe fanii lui Lasconi pentru mesajele de pe Facebook
16:55
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
16:47
Vasile Bănescu, despre prezidențiale: ”Ar fi o imensă rușine să validăm golani agresivi cu privire bovină”. Mesaj cu tâlc
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
Cancerul nu trebuie sa insemne sfarsitul! Dovada vie este mama Laurei Cosoi, care a primit acest diagnostic in urma cu 5 ani. Au urmat sedinte lungi de tratament si o interventie chirurgicala. De toate a reusit sa treaca insa, cu bine, cu ajutorul medicilor, al familiei si al prietenilor si acum spune fericita ca si-a primit viata inapoi.
"Am inteles ca o parte din vina imi apartine in sensul ca sunt anumite controale pe care trebuie sa le facem la timp si nu ne costa absolut nimic", spune Ligia Grozdan, mama Laurei Cosoi.
Greseala pe care fiica ei, Laura Cosoi, promite sa nu o repete.
"A fost, de fapt, un semnal de alarma. Incerc sa merg mult mai des la control.", spune si Laura Cosoi.
Daca nu ne-ar fi povestit lupta pe care a avut-o de dus cu boala n-am fi banuit o secunda ca Antoaneta a suferit enorm.
"Am invatat ca trebuie sa pretuim ziua de azi, viata, si sa fim si putin egoisti, sa ne pretuim pe noi!", spune Antoaneta Istrate.
A te pretui inseamna a-ti acorda sansa la viata! Intr-un moment in care la noi cancerul de san ucide prea multe femei, medicii le incurajeaza pe romance sa mearga la control macar o data pe an.
In ultimii 12 ani, fundatia Renasterea a ajutat peste 200 de mii de femei sa lupte pentru sanatatea lor. Aproximativ 30.000 au beneficiat de investigatii, 28.000 de mamografii si 17.000 de ecografii, toate gratuite, in centrele Fundatiei, inclusiv in cele mobile care au ajuns in mediul rural, acolo unde nu exista asistenta medicala. Peste 3.000 de femei au fost diagnosticate cu aceasta maladie si cele mai multe dintre ele pot spune fericite acum ca au iesit invingatoare din lupta cu boala.
"Aceste paciente sunt femei care ne sunt recunoscatoare pentru ca le-am salvat sau le-am prelungit viata. Cred ca asa trebuie sa vedem aceste controale medicale, ca pe o sansa in viata", a declarat Mihaela Geoana, presed. Fundatiei Renasterea.
O sansa de care ar trebui sa profite fiecare femeie "incoltita" de aceasta maladie care se dovedeste a fi necrutatoare, daca este descoperita prea tarziu.
Jumatate dintre cele 60 de mii de romance care afla in fiecare an ca au cancer de san se prapadesc tocmai din aceasta cauza.