"Tara care nu doarme", vazuta din spatiu. FOTO unice facute de NASA
Ca un furnicar sub lupa. Asa arata Egiptul pe timpul noptii, vazut din spatiu. Este tara cu numarul cel mai mare de locuitori pe kilometrul patrat, iar fotografiata de undeva de sus pare tara care nu doarme niciodata.
Business Insider: Exceptand 95% din suprafata tarii, care nu poate fi locuita pentru ca este zona de desert, egiptenii se inghesuie 5.300 de persoane pe kilometrul patrat.
Asta explica aglomeratia foarte mare care poate fi vazuta zi si noapte pe strazile din Egipt. O situatie asemanatoare se intampla sin in Arabia Saudita, cu toate ca aici criza spatiului nu este atat de severa.
Ca o comparatie in Statele Unite densitatea populatiei este de doar 83 de locuitori pe kilometru patrat.
Satelitii NASA au fotografiat Egiptul din spatiu, iar imaginea este unica, oferind senzatia unei tari care nu doarme niciodata.
AFP: Joe Biden considera ca NATO isi poate indeplini misiunea din Libia fara ajutorul SUA Biden a sugerat ca problema nu este cu capacitatile celorlalte tari NATO, ci cu vointa lor politica. "Daca Dumnezeu atotputernic ar scoate Statele Unite din NATO si le-ar plasa pe planeta Marte, atunci nu am mai participa, este bizar sa se sugereze ca NATO si restul lumii nu au capacitati pentru a gestiona conflictul din Libia", a declarat el. "Din cand in cand altor tari le lipseste vointa, dar aceasta nu are de-a face cu capacitatile". Biden reprezinta una dintre vocile cele mai influente in privinta politicii externe a administratiei Barack Obama, afirma cotidianul britanic, adaugand ca declaratiile lui subliniaza reticenta Statelor Unite de a se intoarce in prima linie a conflictului din Libia, chiar daca rebelii sufera infrangeri in luptele cu fortele liderului libian Muammar Ghaddafi.
Washington Post: Noi focare de holera identificate in Haiti "Focare reziduale" au aparut in cateva regiuni, cum ar fi in nord, platoul central si in sud-est, "dar acestea nu constituie un varf al bolii", asa cum sugereaza presa locala, a declarat Timothe. "Este vorba despre focare reziduale, pentru care trebuie sa efectuam activitati punctuale", a spus el, insistand asupra faptului ca "tendinta este de diminuare". Ultimele date publicate de autoritatile haitiene anuntau 4.856 de morti de la aparitia acestei boli, legata de saracie, care fusese eradicata in aceasta tara, in urma cu un secol. Pentru a marca sase luni de lupta contra epidemiei, presedintele in exercitiu, Rene Preval, a primit la palatul prezidential, miercuri seara, diferiti actori implicati - locali, internationali si nonguvernamentali - pentru a le multumi.
Fox News: Barack Obama promite sa reabiliteze coastele Golfului Mexic "Evenimentele de la 20 aprilie 2010 si mareea neagra care a urmat subliniaza legatura critica intre mediu si sanatatea economica a Golfului", a declarat el, intr-un comunicat. "Administratia mea se angajeaza sa faca tot ce este necesar pentru a proteja si reabilita coastele Golfului", a adaugat presedintele. Explozia, la 20 aprilie, a platformei Deep Water Horizon, la aproximativ 80 de kilometri in largul coastelor statului New Orleans, s-a soldat cu 11 morti si cu deversarea a sute de milioane de litri de titei in Golful Mexic, pana la inchiderea putului, patru luni mai tarziu.
Reuters: NATO a efectuat raiduri la sud-vest de Tripoli. Patru oameni au murit "Obiective civile sau militare din regiunea Bir Al-Ghanam au fost tintele unor raiduri ale agresorilor colonialisti cruciati", a anuntat televiziunea, fara a face alte precizari. Mai multe avioane au survolat capitala miercuri, dar nici o explozie nu a fost auzita. O coalitie internationala a intervenit in Libia la 19 martie, sub mandat ONU, pentru a pune capat reprimarii violente a revoltei impotriva regimului autoritar al lui Muammar Ghaddafi, aflat la putere de 42 de ani. NATO a preluat comanda interventiei militare la 31 martie.