Cum s-a schimbat lumea in ultimii 500 de ani. Fotografii uimitoare
Aglomeratie, trafic infernal, zgomot, mizerie, transport in comun, distractie, viata de noapte. Sub aceasta descriere succinta se adapostesc marile orase ale lumii. Insa nu a fost asa mereu. Vezi cum a evoluat lumea in ultimii 500 de ani.
Busines Insider: Va amintiti cum era viata inainte de aparitia GPS-ului? In loc de indrumari exacte, cotituri facute la fix realizate cu ajutorul unei voci feminine cu accent australian, ne ghidam lasandu-ne condusi de busole si harti.
Georg Braun si Franz Hogenberg au reusit sa stranga intr-o carte numita "Civitates Orbis Terrarum", toate hartile de ansamblu ale principalelor orase, din secolul 16.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Roma 1572
Roma 2011
Paris 1572
Paris 2011
Dublin 1617
Dublin 2011
Londra 1572
Londra 2011
Milano 1572
Milano 2011
Moscova 1572
Moscova 2011
AFP: Avioanele americane au efectuat peste 800 de misiuni in Libia, dupa 1 aprilie "Statele Unite au efectuat peste 800 de misiuni in sprijinul operatiunii Unified Protector, de la 1 aprilie, dintre care peste 150 au fost misiuni de suprimare a apararii antiaeriene inamice", afirma un purtator de cuvant al Pentagonului, capitanul de vas Darryn James, intr-un comunicat. Misiunile de bombardament includ raiduri menite sa identifice tintele potentiale si nu duc in realitate decat la un numar mic de atacuri. Washingtonul, care a coordonat operatiunile in primele zile ale interventiei aliate in Libia, a transmis comandamentul Aliantei Nord-Atlantice la inceputul acestei luni, intentionand sa efectueze in special misiuni de sprijin. Dar Statele Unite au efectuat si cateva atacuri dupa 1 aprilie.
The Washington Post:Riscul unui nou accident care ar polua cu petrol Golful Mexic exista in continuare "Nu se va putea elimina niciodata riscul producerii unui dezastru in aceasta zona", declara amiralul Thad Allen, care s-a ocupat de cazuri de poluare cu petrol din anii 1980, inclusiv de situatia creata dupa explozia unei platforme pe 20 aprilie 2010 in largul coastelor statului Louisiana. Accidentul industrial a provocat cea mai mare poluare cu petrol din istoria SUA, 4,9 milioane de barili de petrol fiind deversati in Golful Mexic. "Iar operatiunile de curatare continua. Cantitatile sunt mult mai mici si limitate la anumite zone", precizeaza amiralul Thed Allen. Peste 1.700 de kilometri de coasta au fost poluati, iar peste 6.000 de pasari au murit, potrivit Consiliului american pentru Protejarea Resurselor Naturale.
The Telegraph: Franta isi va intensifica atacurile aeriene in Libia, afirma Francois Fillon In cursul unei conferinte de presa cu ocazia unei vizite in capitala ucraineana, Francois Fillon a evocat "violenta bombardamentelor la care sunt supuse mai multe orase din Libia de fortele loiale lui Kadhafi". "Prin urmare, noi ne vom intensifica efortul militar, incepand cu fortele aeriene, pentru a impiedica fortele lui Kadhafi sa isi continue actiunea impotriva populatiei civile", a adaugat el. "Dar in acelasi timp va trebui sa fie gasita o solutie politica, si anume conditiile unui dialog pentru rezolvarea crizei libiene", a subliniat premierul francez. Fillon a discutat despre Libia in cursul unui dejun cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, prezent de asemenea in Ucraina, pentru o conferinta cu ocazia implinirii a 25 de ani de la catastrofa de la Cernobil.
BBC News: Cel putin 10.000 de morti si 50.000 de raniti in conflictul din Libia "Presedintele Abdeljalil ne-a vorbit despre 10.000 de morti in Libia, victime ale unui regim sangeros, si de 50.000 pana la 55.000 de raniti", a declarat Frattini. In acest context, seful diplomatiei italiene i-a promis lui Abdeljalil "sa creasca numarul bolnavilor grav primiti in spitalele italiene", amintind ca 25 de raniti au fost deja spitalizati in nordul Italiei, saptamana trecuta, in Lombardia, dupa ce au fost repatriati cu o cursa speciala a fortelor aeriene italiene. Ministrul a reiterat disponibilitatea Italiei de a ajuta rebelii libieni cu mai multi medici si infirmiere, dintre care unii sunt deja prezenti in spitalele locale, in special in orasul portuar Misrata, asediat de fortele loiale lui Muammar Ghaddafi.