Satelitii au fotografiat "gaura neagra" a Pamantului. FOTO

Holbox, gaura neagra a Pamantului

Un satelit coreean a surprins o imagine cu "gaura neagra" a Pamantului. Este vorba despre o insula din Mexic, cunoscuta pentru imprejurimile stancoase si adanci, iar apa care este in jurul ei este foarte inchisa la culoare.

Yahoo News: Insula Holbox - care in traducere inseamna "gaura neagra" - are o cavitate uriasa in adancuri, care i-a adus asemanarea cu gaurile negre specifice Cosmosului

Insula Holbox masoara 42 de kilometri si se afla situata  la nord-est de peninsula Yucatan, de care este separata printr-o laguna. Holbox este situata la "intersectia" Oceanului Atlantic, Golful Mexic si Marea Caraibelor si este pamant protejat de lege, facand parte din Rezervatia Yum Balam.

Pe plajele insulei se gasesc broaste testoase si peste 500 de specii de pasari.

Citește și
Corpul Uman
Afla tot ce nu stiai despre corpul tau. Elimini 160 kg de "deseuri" pe an
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Wall Street Journal: Cel putin 45 de persoane au fost ucise de tornade in Statele Unite  Un bilant precedent furnizat de presa americana mentiona moartea a 22 de persoane in trei zile. Trecerea tornadelor prin North Carolina (sud-est) a provocat numeroase distrugeri si a privat de electricitate mai multe case si magazine. Furtuna a doborat mai multi copaci si stalpi de electricitate, a distrus acoperisurile unor case si a rasturnat mai multe tractoare pe autostrazi, potrivit aceleiasi surse. Vineri, aproximativ 20 de tornade au afectat statele Mississippi si Alabama (sud), iar joi, 15 tornade au fost raportate in Oklahoma, Kansas (centru) si Texas (sud), potrivit Serviciului meteorologic national.

Reuters: Conservatorii, pe primul loc dupa alegerile legislative din Finlanda Coalitia Nationala obtine 20,1 la suta din voturi (45 de mandate), SPD 19,5 la suta (43 de mandate), iar Adevaratii Finlandezi 18,6 la suta (38 de mandate), potrivit rezultatelor obtinute dupa numararea a 31,2 la suta din voturi. Partidul de Centru al premierului Mari Kiviniemi se claseaza abia pe locul patru, cu 17,4 la suta din sufragii, potrivit acestor rezultate. "Este un inceput bun", a afirmat liderul Adevaratilor Finlandezi, Timo Soini, la anuntul acestor rezultate, la ora 20.00, in momentul in care s-au inchis sectiile de vot. Proiectiile privind repartizarea mandatelor nu erau disponibile imediat. Aceste rezultate se refera la voturile a 31,2 la suta dintre cei 4,4 milioane de alegatori, care au ales sa voteze anticipat.

Daily News: Kazahstanul va oferi Indiei 2.000 de tone de uraniu in urmatorii trei ani "Am semnat un acord in domeniul nuclear civil. India intentioneaza sa sporeasca de cinci ori puterea centralelor nucleare, iar Kazahstanul va livra, pana in 2014, peste 2.000 de tone de uraniu acestei tari", a declarat presedintele kazahstanului Nazarbaiev. India, a treia putere economica din Asia, detine 20 de reactoare nucleare active care genereaza in total 4.780 de megawati (MW), dar incearca sa produca inca 63.000 de megawati pana in 2032. Cele doua tari au semnat si un acord pentru "exploatarea in comun a unui zacamant petrolier in Marea Caspica", adauga Nazarbaiev.

The Examiner: Informatii secrete despre submarine britanice cu propulsie nucleara, publicate din greseala Din cauza unei erori tehnice, fragmente acoperite ale unui document militar postat online pot fi citite prin accesarea altui fisier. Informatiile secrete dezvaluite se refera la opiniile expertilor privind modul in care flota submarinelor poate gestiona un accident catastrofal. Ministerul Apararii a dat asigurari ca deja a fost publicata o versiune secretizata si vor fi luate masuri pentru evitarea unui astfel de incident pe viitor. Documentul publicat era o evaluare elaborata de seful Autoritatii de Reglementare in domeniul Nuclear Militar.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Secta din SUA:
Secta din SUA: "Mai sunt 27 de zile pana la Apocalipsa". Vezi calculele

Se pare ca din ce in ce mai multi oameni din SUA vorbesc de un sfarsit apocaliptic al planetei pe data de 21 mai 2011. Crezul lor se bazeaza pe mai multe profetii biblice bazate pe numere exacte.

Afla tot ce nu stiai despre corpul tau. Elimini 160 kg de
Afla tot ce nu stiai despre corpul tau. Elimini 160 kg de "deseuri" pe an

Corpul uman nu inceteaza sa uimeasca oamenii de stiinta. Modul minunat in care a fost creat, perfecta functionare a organelor interne si externe sunt o dovada ca omul este cu adevarat o minune pe doua picioare.

Biblia ateilor,
Biblia ateilor, "cartea sfanta" care da peste cap crestinismul

Academicianul englez A.C.Grayling, pornind de la o intrebare, a lansat un nou curent printre atei: cum ar fi aratat Biblia daca scriitorii ei ar fi relatat si evenimente care nu sunt legate de crestinism sau minunile facute de Isus.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.