Posibile atentate teroriste in Romania, dejucate de SRI si DIICOT

DIICOT

Operatiunea desfasurata de DIICOT si SRI s-a concentrat pe perchezitionarea a 17 imobile, inclusiv unele unde se banuieste ca activistii islamici pregateau 
atentate teroriste.

Romania Libera: Printre locuintele verificate se numara si cele ale conducatorilor Ligii Islamice si Culturale din Romania si ai Fundatiei Culturale Islamul Azi. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ajutati informativ de Serviciul Roman de Informatii si operativ de ofiteri de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate si de fortele speciale de interventie, au descins luni in 17 locatii din Romania unde lideri spirituali ai islamului isi instruiau adeptii. Scopul final al acestor instructii ar fi fost pregatirea unor tineri pentru a savarsi atentate teroriste. Imobilele din Cluj, Bucuresti, Craiova, Constanta, la care au descins ieri echipele de anchetatori, erau inchiriate, iar logistica (bani, computere, carti) erau din Pakistan si Sudan, ca de altfel si 'instructorii", sustin surse judiciare. Au fost retinute persoane pentru a fi audiate si au fost ridicate unitati centrale ale calculatoarelor, laptopuri, brosuri. "Actiunea de astazi nu a fost singulara, iar indiciile sunt de savarsire a unor infractiuni care aduc atingere sigurantei nationale" spun sursele noastre.

Evenimentul Zilei: Necolaiciuc aterizeaza azi. Nu e primit cu trandafiri Fost director al CFR, Mihai Necolaiciuc aterizeaza astazi pe Aeroportul International "Henri Coanda" (Otopeni). Arestat in SUA dupa ce a fost urmarit prin Interpol aproape cinci ani, Necolaiciuc va calca pe pamant romanesc la ora 13.05, venind cu o cursa KLM de la Amsterdam (Olanda), unde aeronava la bordul careia s-a imbarcat in SUA a avut escala. Ex-directorul CFR este escortat de doi ofiteri din cadrul Biroului National Interpol Romania. Mihai Necolaiciuc este judecat in lipsa, in Romania, in trei dosare care au fost instrumentate de DNA, in care s-a retinut un prejudiciu total de aproximativ 55 de milioane de euro. "Reteta" era cam aceeasi in toate cazurile: Societatea Nationala Caile Ferate Romane reprezentata de Necolaiciuc achizitiona, fara licitatie, produse supraevaluate si care nu ii erau necesare companiei de la firme paravan si neautorizate. In plus, in mandatul aceluiasi Necolaiciuc, CFR a vandut, la pret de fier vechi, vagoane si locomotive functionale, catre diferite firme private.

Gandul: OMS: Bulgarii, nevoiti sa plateasca din propriul buzunar jumatate din contravaloarea serviciilor medicale. CARE ESTE SITUATIA IN ROMANIA  Reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) au declarat pentru gandul ca situatia din Romania nu este cu mult diferita fata de cea din Bulgaria. " La noi in tara, consumul de medicamente pe cap de locuitor este de 104 euro, din care statul compenseaza aproximativ 52 de euro. Pentru unele medicamente coplata ajunge sa fie peste 80% din valoarea medicamentelui. Astfel, contributia pacientului roman este considerabil mai mare comparativ cu alte state europene ", spune Sorin Popescu, vicepresedinte ARPIM. Potrivit acestuia, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate compenseaza doar cel mai ieftin medicament generic. "Medicamentele originale care nu au generice sunt compensate in cuantum de 2%-50% pentru listele A si B - unde sunt incluse cele mai multe boli, si 100% pentru listele C - unde sunt incluse tratamentele pentru cele mai grave boli", precizeaza Popescu. Mult discutatul sistem de coplata a serviciilor medicale nu se aplica inca in Romania.

Adevarul: Romanii vor iesi din criza in 2012 Desi nu au fost publicate inca datele oficiale privind evolutia Produsului Intern Brut (PIB) in primul trimestru din acest an, tot mai multe voci confirma faptul ca economia a inregistrat crestere fata de trimestrul anterior. Adica Romania a iesit tehnic din recesiune. Economistii BCR estimeaza ca PIB a avansat cu 0,5% fata de trimestrul anterior, pe fondul evolutiei industriei si exporturilor. La randul sau, Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA), crede ca economia a iesit din recesiune, insa numai pe hartie. „O crestere de 0,1% in trimestrul al patrulea din 2010 si una estimata de 0,5% in primul trimestru din acest an nu inseamna nimic. Nu reflecta o imbunatatire considerabila nici a perspectivelor economice, nici a nivelului de trai", a explicat Voinea. Economistii BCR iau in calcul un avans de 2% al economiei romanesti in acest an, dar nu exclud posibilitatea unei reveniri economice mai rapide in conditiile in care investitiile straine directe vor sustine mai bine procesul investitional, iar Guvernul va demara unele proiecte de investitii in infrastructura.

Citește și
poker
Scandalul "Poker": romanii isi retrag banii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Jurnalul National: Banii pensionarilor, sifonati de Posta Romana Aberatie marca Guvernul Boc: in timp ce pensiile sunt taiate in numele "economiei" si al salvarii bugetului asigurarilor sociale in 2011, nu mai putin de 112,5 milioane de euro ajung de la Casa Nationala de Pensii la Posta Romana drept comision pentru livrarea pensiilor catre populatie. Asta in conditiile in care Posta Romana inregistreaza pierderi anuale de multe milioane de euro, dar banii proveniti din pensii alimenteaza contractele cu firmele de casa ale PDL. Comisionul perceput de Posta, care este o companie de stat, pentru livrarea pensiilor catre pensionari a fost subiect de disputa si in anii in care criza nu adusese bugetul de stat in faliment. Fostul ministru liberal al Muncii, Paul Pacuraru, a acuzat in mai multe randuri faptul ca acest comision, de 1,3% din valoarea sumei virate pentru fiecare pensionar, este "inadmisibil de mare", mai ales in conditiile in care, spre exemplu, comisionul platit de stat bancilor pentru transferul pensiilor catre beneficiari este de numai 0,15%. Guvernul Tariceanu a cerut renegocierea comisionului si infiintase chiar si o comisie interministeriala in acest sens, pro­punand reducerea la un procent de 0,7 din suma fiecarei pensii.

Ziarul Financiar: Energia electrica si-ar putea dubla costurile in urmatorii sapte ani Factura de energie electrica s-ar putea dubla in urmatorii sapte ani, odata cu intrarea in vigoare a sche­melor de sprijin pentru energia rege­nerabila, aflate acum spre avizare la Comisia Europeana. "Pretul la energie electrica ar putea creste cu 40-60 euro in urmatorii sapte ani. Pentru 2011, bazat pe pre­viziunea revizuita a Auto­ritatii Nationale de Regle­men­tare in Energie (ANRE), influenta in pret la con­sumatorul final va fi de 18,54 lei/MWh (4,5 euro). In prezent pretul pentru energia electrica in Romania este de 45 de euro/MWh. In Germania pretul energiei electrice este de 60 de euro/MWh", a declarat ieri Ion Lun­gu, presedinte al Asociatiei Furni­zorilor de Energie Electrica din Ro­mania (AFEER), in cadrul conferintei "Protectia mediului si influentele in economia Romaniei", organizat de Focus Energetic.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Botis demisioneaza numai cu dezlegare de la ANI
Botis demisioneaza numai cu dezlegare de la ANI

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a avut la Palatul Victoria o discutie cu premierul Emil Boc, caruia i-a prezentat cazul ONG-ului bistritean care a luat fonduri europene si in care sotia lui, Ligia Botis, este consilier.

Scandalul
Scandalul "Poker": romanii isi retrag banii

Ca reactie la scandalul site-urilor de poker, multi jucatorii romani au decis sa nu-si mai tina banii in conturile companiilor de poker online, preferand sa ii retraga imediat ce au castigat sume de bani.

Regii asfaltului migreaza spre Nadlac-Sibiu. A3: Culisele rezilierii
Regii asfaltului migreaza spre Nadlac-Sibiu. A3: Culisele rezilierii

Ministerul Transporturilor a trimis o notificare de reziliere a contractului semnat cu firmele lui Besciu, Casuneanu si Umbrarescu deoarece ei ar fi cerut cu 50% mai multi bani.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.