Regii asfaltului migreaza spre Nadlac-Sibiu. A3: Culisele rezilierii

Anca Boagiu

Ministerul Transporturilor a trimis o notificare de reziliere a contractului semnat cu firmele lui Besciu, Casuneanu si Umbrarescu deoarece ei ar fi cerut cu 50% mai multi bani.

Romania Libera: Al doilea contract de autostrada reziliat in ultima saptamana. Dupa ce martea trecuta Ministerul Transporturilor a anuntat ruperea contractului semnat cu firma franceza COLAS pentru construirea a 20 de km de autostrada intre Cernavoda si Medgidia, ieri ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat rezilierea contractului semnat in 2007 cu firmele Euroconstruct 98 (detinuta de Dan Besciu si Sorin Vulpescu), Pa&Co (Costel Casuneanu) si Spedition UMB (Dorinel Umbrarescu) pentru cei 42 de km de autostrada dintre Moara Vlasiei si Ploiesti. Acestia sunt parte a viitoarei autostrazi A3 Bucuresti-Brasov-Cluj-Nadlac si ar fi trebuit definitivati in acest an.

„Este o notificare prealabila pentru rezilierea contractului pentru Moara Vlasiei- Ploiesti. Constructorul a parasit santierul si solicita majorarea pretului cu 47%", a declarat luni ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Potrivit unor oficiali din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), problemele ar privi in special un sector de 2 km intre km 46 si km 48 aflat in lucru la firma Euroconstruct Trading 98, detinuta de Dan Besciu. Constructorul este unul dintre castigatorii licitatiilor pentru construirea a noi tronsoane de autostrada intre Nadlac si Sibiu. Besciu nu a putut fi ieri contactat telefonic. Compania spune ca lucrarile pe acest mic sector au incetat acum 16 luni si ca firma in cauza s-a demobilizat.

StirileProTVPastele cailor, noul termen la care vom avea si noi o autostrada Ministerul Transporturilor a trimis o prima notificare de reziliere a contractului pentru tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, deoarece constructorul, consortiului romanesc UMB Spedition, Pa&Co International, Euroconstruct Trading '98 si Tehnostrade a parasit santierul, cerand majorarea pretului cu 47%. "Este o notificare prealabila pentru rezilierea contractului pentru Moara Vlasiei - Ploiesti. Constructorul a parasit santierul si solicita majorarea pretului cu 47%", a declarat luni ministrul transporturilor, Anca Boagiu. Ea a adaugat ca, potrivit unei analize a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in luna august vor fi selectati noi constructori.

Evenimentul Zilei: Constructorii de autostrazi continua sa piarda contracte Dupa ce, saptamana trecuta, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a anuntat rezilierea contractului cu firma franceza Colas, care urma sa construiasca tronsonul de autostrada Cernavoda- Medgidia, ieri a venit randul consortiului format din companiile Spedition UMB - Euroconstruct Trading - PA & CO International sa piarda contractul cu statul, notificarea in acest sens fiind deja trimisa. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ii reproseaza consortiului controlat de Dorinel Umbrarescu, Dan Besciu si Costel Casuneanu, care castigase licitatia de atribuire a lucrarilor pentru tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, ca a crescut pretul de executie cu 47% fata de intelegerea initiala. Asta in contextul in care santierul stagneaza si este, practic, parasit.

Citește și
Prima casa
Ce pierzi si ce castigi daca iei un credit-clona la "Prima casa"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Gandul: Regii asfaltului Casuneanu, Besciu si Umbrarescu, pedepsiti pentru ca au „abandonat lucrarile de constructie la autostrada” Bucuresti-Ploiesti Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta ca a transmis, luni, "o notificare de reziliere a contractului de proiectare si executie a Autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Bucuresti-Ploiesti" catre antreprenorii acestei lucrari. Pe acest tronson licitatia a fost castigata de asocierea dintre firmele SC SPEDITION UMB SRL (), SC PA&CO INTERNATIONAL SRL, SC EUROCONSTRUCT TRADING 98 SRL, SC TEHNOSTRADE SRL. SC Spedition UMB este o firma controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, in timp ce compania SC Euroconstruct Trading 98 apartine lui Dan Besciu, iar Pa&Co International este detinuta de Costel Casuneanu. "Antreprenorul nu a mai executat lucrari pe sectorul de drum in cauza de mai bine de 16 luni, demobilizand resursele necesare. Incalcarea prevederilor contractuale prin abandonarea lucrarilor conduce la rezilierea contractului de catre beneficiar in conformitate cu prevederile contractuale", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Evenimentul anului. Ce vor purta cei 5 romani invitati la nunta regala
Evenimentul anului. Ce vor purta cei 5 romani invitati la nunta regala

Cinci romani vor lua parte la nunta Printului William cu Kate Middleton, unde invitatii sunt verificati la sange albastru pana sa li se deschida portile catedralei Westminster Abbey si ale palatului Buckingham.

Ce pierzi si ce castigi daca iei un credit-clona la
Ce pierzi si ce castigi daca iei un credit-clona la "Prima casa"

Acordarea rapida este principalul avantaj al creditelor similare celor din programul "Prima casa". Avansul cerut de banci pentru accesarea acestor imprumuturi-clona este insa mai mare.

Proiecte pentru Romania. Repornirea economiei costa 23 de mld de euro
Proiecte pentru Romania. Repornirea economiei costa 23 de mld de euro

Cele zece mari proiecte de infrastructura cu care investitorii straini din Romania vor sa reporneasca economia locala se pot face fara a goli bugetul statului. Cchiar vor genera venituri la buget de 8,9 mld de euro si 500.000 de noi locuri de munca.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.