Scandalul "Poker": romanii isi retrag banii
Ca reactie la scandalul site-urilor de poker, multi jucatorii romani au decis sa nu-si mai tina banii in conturile companiilor de poker online, preferand sa ii retraga imediat ce au castigat sume de bani.
Romania Libera: Dar nu exclud posibilitatea de a-si lichida conturile in cazul in care neincrederea fata de cele trei platforme - carora procurorii le-au blocat 76 de conturi din 14 tari - va creste si mai mult. Un specialist implicat in acest fenomen ne-a precizat ca, foarte probabil, platformele de poker online au deschise conturi la banci din Romania, iar banii colectati de la jucatorii autohtoni sunt pusi la termen pentru obtinerea unor dobanzi avantajoase. Aceeasi sursa ne-a mai explicat ca organizatorii unor astfel de jocuri dispun de analize precise care le spun la ce intervale de timp isi retrag jucatorii castigurile. Pe fondul panicii instalate, dupa ce patronii acestor site-uri au fost acuzati de frauda si spalare de bani, aceste strategii nu mai pot fi aplicate. „Pierderea" financiara a organizatorilor va fi acut resimtita, deoarece romanii sunt considerati jucatori foarte buni de poker pe mize mari. Potrivit revistei „Pokerstar Magazin", locul intai si al treilea la turneul online „Sunday Million Dollar" a fost adjudecat de romani. Premiile incasate au fost de 246 de mii, respectiv 123 de mii de dolari. In cadrul aceluiasi tip de turneu organizat de „Pokerstars", un alt roman a castigat jumatate de milion de dolari.
Evenimentul Zilei: Romanii nu se uita la bani cand isi cumpara Dacia Duster Romanii nDacia a colectat aproximativ 7.000 de comenzi pentru SUV-ul Duster, de la clienti romani, in anul care a urmat lansarii celui mai scump model fabricat la Mioveni. Pana la finele lunii martie, producatorul autohton livrase 5.820 de unitati viitorilor proprietari. In 2011, Dacia Duster ocupa pozitia a doua in clasamentul vanzarilor pe modele, indica statistica Asociatiei locale a Producatorilor si Importatorilor de Automobile (care prinde datele aferente lunilor ianuarie si februarie). Romania este singura tara a Uniunii Europene in care un SUV ocupa o pozitie atat de inalta intr-o ierarhie realizata dupa succesul comercial. Datele oferite de Dacia arata ca noua din zece clienti autohtoni prefera echiparea de top pentru noul lor SUV, iar sapte din zece opteaza pentru un motor turbodiesel (pe motorina). Pe 59% dintre masini lucreaza sistemul de tractiune integrala. se uita la bani cand isi cumpara Dacia Duster
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Adevarul: Granitele Romaniei, pazite si de politisti europeni Romania nu este inca pe deplin pregatita pentru aderarea la spatiul Schengen, dar Franta este dispusa sa ne ajute pentru a intruni criteriile tehnice. Acesta este, in esenta, mesajul transmis, astazi, la Bucuresti, de ministrul de Interne francez, Claude Guéant, dupa intalnirea cu omologul roman, Traian Igas. Printre propunerile discutate cu romanii s-a numarat trimiterea de politisti de frontiera din alte state UE la granitele Romaniei. „Un anumit numar de criterii tehnice trebuie indeplinite, este o chestiune care intereseaza pe toate cele 27 de state ale UE si ea va fi adusa in discutie in cadrul Consiliului European. Franta este dispusa sa ajute practic Romania pentru ca aceste criterii sa fie indeplinite. Ne-am gandit la un dispozitiv de prezenta a ofiterilor de politie din diverse tari care sa fie detasati pe langa serviciile romanesti de protectie a frontierelor. Trebuie sa gasim capacitatea de a reuni toate tarile UE", a explicat oficialul francez.
Jurnalul National: Incendieri ilegale in Muntii Bucegi Neregulile din Parcul Natural Bucegi par sa nu se mai sfarseasca. Asfaltarea Drumului Babelor va deschide platoul Bucegilor tuturor romanilor pasionati de incingerea gratarelor. Turismul necontrolat va avea un impact major asupra speciilor protejate din Parcul Natural Bucegi. Pana la invazia gratarelor, an de an o suprafata de teren acoperita de pajisti protejate de legislatia europeana este incendiata fara nici o aprobare de la administratia Parcului sau de la Agentia pentru Protectia Mediului. Cu toate acestea, institutiile care ar trebui sa protejeze mediul stau cu mainile in san si se multumesc sa aplice de fiecare data, la sesizarea unui iubitor al muntilor, o simpla amenda. "In fiecare an, administratorul parcului a ingaduit ca un cabanier sa dea foc unei suprafete inierbate din Parcul Natural Bucegi, exterminand orice specie faunistica existenta in acea zona", ne-a declarat Adrian Ciorba, ghid national de turism si custode onorific al Comisiei Monumentelor Naturii. Pentru a preveni incendierea pajistii de langa cabana Popas Alpin de la Cota 1400, Ciorba a depus anul acesta o sesizare la institutiile abilitate sa ia masuri.
Ziarul Financiar: Apartamentele noi sunt la fel de scumpe in lei ca in 2008 Preturile locuintelor din cinci dintre cele mai mari ansambluri rezidentiale din Capitala au scazut in lei cu doar 2-3% pe parcursul ultimilor trei ani, in ciuda perioadei de recesiune care a dus la blocarea tranzactiilor, potrivit unei analize a ZF. In euro, dezvoltatorii au redus preturile cu 15-17%, dar deprecierea cursului leu/euro cu circa 13% a anulat astfel discounturile operate de catre investitorii imobiliari. In cele cinci proiecte analizate au fost construite 2.500 de locuinte, dar care au aproape 900 de unitati nevandute, la preturi in lei comparabile cu cele de la inceputul crizei. Practic, devalorizarea leului si inghetarea salariilor pe parcursul ultimilor trei ani au facut ca populatia sa isi permita cu greu sa cumpere apartamente noi, in conditiile in care acestea au preturi in euro, in timp ce peste 90% din populatie este platita in lei.