Femeia de serviciu cu studii superioare, diploma de inginer mecanic si master in robotica

femeie de serviciu

Dupa sapte ani de facultate, Viorica Pascalau s-a resemnat in a face curatenie la Facultatea de Muzica din Timisoara. Initial sef de cantina, femeia a acceptat sa fie ingrijitoare, pentru a nu ramane somera.

 Adevarul: Una din cele mai educate femei de serviciu face curat la Facultatea de Muzica din Timisoara. Viorica Pascalau are diploma de inginer si master in sisteme robotice. Pentru slujba pe care o are, anii de cursuri si laboratoare sunt insa inutili.In 1985, dupa ce a absolvit Liceul Economic, cu specializare in alimentatie publica. Atunci, s-a angajat la Universitatea Politehnica, pe post de cofetar-patiser, la cantina unitatii. „Puteam sa ma duc la restaurante, dar se pleca toata vara la mare, iar eu eram proaspat maritata. Asa am ales un post stabil", isi aminteste Viorica. Cu suisuri si coborasuri in profesie, femeia a ajuns administrator la cantina de la UVT. „In 1999, s-a desfiintat cantina iar postul meu nu mai exista. Mi s-a propus sa trec pe postul de ingrijitoare, cu promisiunea ca se va infiinta o cantina la caminul de la Facultatea de Drept. Nu am vrut sa ma duc iar la privat si nici nu imi permiteam sa raman somera. Am acceptat", povesteste Viorica.

Romania Libera: Popa muta cu regina in dosarul FNI Nicolae Popa, fostul administrator al Fondului National de Investitii a facut primul pas major dupa extradarea sa in Romania: a cerut rejudecarea dosarului in care a fost deja condamnat la 15 ani de inchisoare. Fostul administrator al FNI, Nicolae Popa a cerut Tribunalului Bucuresti rejudecarea procesului privind prabusirea fondului, dosar in care el a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare. Acesta este practic primul pas decisiv facut de Nicolae Popa dupa aducerea sa in tara din Indonezia si ridica mai multe semne de intrebare cu privire la ce va urma, in situatia in care demersul va fi aprobat. Solicitarea lui Popa, care a fost inregistrata in instanta miercuri, 25 mai, urmeaza sa fie luata in discutie pe 16 iunie. Colapsul Fondului National de Investitii a afectat in mod direct peste 100.000 de oameni, care peste noapte si-au pierdut economiile. Codul de Procedura Penala prevede ca o persoana judecata si condamnata in lipsa poate cere rejudecarea procesului de la prima instanta care a solutionat initial cauza sa. In cazul de fata, "procesul FNI" a debutat la Tribunalul Bucuresti.

Evenimentul Zilei: Cum a blocat statul goana dupa petrol in Marea Neagra Cand am castigat lupta la Haga impotriva Ucrainei pentru platoul continental al Marii Negre, in 2009, romanilor li s-a fluturat „mirajul” resurselor de hidrocarburi existente in zona. La cateva luni dupa ce am castigat cei 9.700 kilometri patrati de platou continental, autoritatile au blocat investitiile in explorarile petroliere din aceasta zona. "In acest moment, nu exista autoritate care sa acorde autorizatie de construire pentru operatiuni in Marea Neagra. Nimeni nu mai poate sapa acum noi sonde", au declarat, pentru EVZ, reprezentantii Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM).

Jurnalul National: Santajul din port: "Nu cotizezi, poftim la scanner" Ancheta continua in Portul Constanta Sud Agigea. Dupa primul val de arestari ancheta se indreapta catre esalonul doi. "Cheia" acestui grup infractional este tripleta Bogatu-Pilca-Fainarea. Intr-un articol publicat la sfarsitul lunii martie am aratat ca Alin Pilca a condus Directia Regionala Vamala Constanta, Marius Fainarea a fost sef al Brigazii de Supraveghere Vamala Constanta, Eugen Bogatu a fost sef birou vamal. Cei trei au parasit aceste functii in urma cu aproximativ sapte ani si au lasat in urma lor un om de incredere in persoana lui Iulian Teseleanu, fost sef al Vamii Constanta Sud Agigea, adica punctul de trecere al contai­ne­re­lor. Dupa ce s-au retras din functii, Pilca si Fainarea au infiintat societati profitabile. Grupul de firme Al­ma­term, Almaholiday, Almaclima sau Sea Container Group sunt numai ca­te­va dintre companiile unde se re­ga­sesc fostii vamesi sau rudele acestora.

Citește și
petrol
Rusii au pus mana pe patru perimetre petroliere din Romania. Ce parere ai?
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ziarul Financiar: La nevoie, BNR poate lua in garantie sedii de banci grecesti in schimbul finantarii Banca Nationala are par­ghii pentru a interveni in even­tua­litatea concre­ti­zarii unor scenarii de criza an­tre­nate pe piata ban­ca­ra locala de situatia din Grecia, ince­pand de la refinantarea bilaterala a ti­tlu­­rilor de stat detinute de bancile cu ca­pital elen si pana la preluarea in ga­ran­tie a sediilor acestora in schimbul fur­nizarii de lichiditati, afirma un oficial din sistemul bancar. "BNR are mecanisme prin care poate acorda sprijin de lichiditate ban­cilor, inclusiv prin credite garantate cu active. In ultima instanta, dupa ce ar fi epuizate posibilitatile de finantare prin operatiuni repo bilaterale (n.red. - funizare de lichiditati contra titluri de stat direct intre BNR si o anumita ban­ca aflata in deficit de lichiditate), exista si posibilitatea garantarii cu sediul, desigur cu o ajustare a valorii inregis­trate a acestuia." Sursele citate sustin ca evaluarile actuale nu ofera suport pentru un sce­nariu in care filialele locale ale bancilor elene s-ar confrunta cu retrageri mari de fonduri din cauza unui efect de conta­giune cu tensiunea din Grecia. "Daca este ceva de facut va actiona banca centrala ca autoritate de supra­veghere si reglementare. Totul depinde de ce se intampla cu bancile-mama, iar in Grecia exista deja un mecanism de sustinere a grupurilor financiare in cadrul acordului de finantare incheiat anul trecut cu FMI. Statul elen va intra cu capital daca va fi nevoie", spun sursele citate.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Reuters despre drumurile din Romania:
Reuters despre drumurile din Romania: "Pur si simplu nu vor sa se dezvolte"

Romania este vazuta ca o tara care nu vrea sa se dezvolte. "Desi au la dispozitie pana in 2013, 4,6 miliarde de euro pentru infrastructura, nu s-au folosit decat de 47 de milioane. Se pare ca pur si simplu nu vor sa se dezvolte", scriu jurnalistii.

Rusii au pus mana pe patru perimetre petroliere din Romania. Ce parere ai?
Rusii au pus mana pe patru perimetre petroliere din Romania. Ce parere ai?

Sarbii de la Naftna Industrija Srbije, care aparțin de Gazprom, au anunțat ca au semnat un acord cu East West Petroleum, care a obținut de la ANRM concesiunea a patru perimetre petroliere: EX-2 (Tria), EX-3 (Baile Felix), EX-7 (Periam) si EX-8 (Biled).

Scandalul Mironescu - Sfarsitul
Scandalul Mironescu - Sfarsitul "Doi s'un sfert"?

DGIPI, serviciul secret al MAI, risca sa fie desfiintat deoarece nu a blocat numirea pe functia de secretar general a lui Laurentiu Mironescu, arestat preventiv in dosarul evaziunii si contrabandei de zeci de milioane de euro din Portul Constanta.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.