Google incepe lupta impotriva Microsoft Windows. Afla care e pretul

Microsoft vs Google

Google a inceput sa lupte impotriva Microsoft pe mai multe segmente de business, insa acum intentioneaza sa loveasca in principalul produs al companiei lui Bill Gates: Windows.

Capital: Google este de parere ca Windows și celelalte sisteme de operare cu care ne-am obișnuit sunt depașite, costisitoare și ineficiente. Datele sunt stocate in hard-disk-urile fiecarui calculator, așa ca daca laptopul se strica, toate aceste date sunt pierdute pentru totdeauna, in cazul in care nu exista un sistem de back-up. De asemenea, reparația unui calculator necesita timp și bani. Aceste lucruri sunt parțial adevarate pentru multe dintre companii. Gartner a estimat ca fiecare calculator al unei companii are costuri situate intre 3.000 și 5.000 de dolari pe an pentru mentenanța și reparații. Laptopurile pot costa chiar și mai mult. Cu toate acestea, companile folosesc aceste sisteme de operare și de cele mai multe ori costurile foarte mari impiedica firmele sa-și aduca softurile la zi. Compania NetApplications, citata de CNN Money, spune ca mai mult de 50% dintre calculatoare merg pe Windows XP, un sistem de operare care a aparut in urma cu 10 ani.

Romania Libera: De ce refuzam banii UE pentru spitale Din peste 400 de spitale si ambulatorii care exista in Romania, 100 au reusit sa acceseze fonduri europene. La fel ca si celelalte domenii - turism, transporturi, agricultura, nici Sanatatea nu sta excelent la absorbtia fondurilor UE. Daca in Bucuresti aceste proiecte nu au putut fi accesate in numar mare deoarece zona este considerata una dezvoltata, in restul tarii managerii de spital nu si-au dat suficient interesul. Atitudinea lor se explica in mai multe feluri: lipsa de informare, restrictii bugetare, coordonatori de proiecte slab pregatiti. Instabilitatea politica si legislativa a sistemului sanitar au condus, de asemenea, catre o astfel de situatie. „Cu manageri de spital care astazi sunt maine nu mai sunt, proiectele complexe sunt greu de pornit", spune Vladimir Porosch, fost manager la Spitalul „Sf. Ioan", din Iasi. Totusi, exista si proiecte interesante si unitati care au reusit sa acceseze sume importante. Ambulatoriul Spitalului de Ortopedie Foisor sau cel al Spitalului de Copii „Victor Gomoiu", din Bucuresti ar fi doar cateva dintre exemple.

Gandul: Alimentele vor fi inscriptionate cu BULINE COLORATE, in functie de riscul asupra sanatatii. LEGEA a fost votata in Senat Senatul a adoptat, luni, cu 54 voturi "pentru", 42 "impotriva" si trei abtineri, un proiect de lege care prevede inscriptionarea etichetelor produselor alimentare cu buline rosii, portocalii sau verzi, dupa gradul de risc asupra sanatatii. Proiectul introduce obligativitatea ca etichetele produselor alimentare sa contina o bulina, cu diametrul de 1,5 centimetri, de culoare rosie, portocaliu sau verde. Bulina verde marcheaza un produs alimentar sanatos, care nu prezinta vreun risc pentru sanatate. Bulina portocalie semnalizeaza ca produsul respectiv trebuie consumat cu moderatie, in timp ce bulina rosie atentioneaza ca produsul alimentar in cauza contine substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii. Criteriile de acordare a bulinelor vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii, in functie de tipul si cantitatea aditivilor alimentari.

Adevarul: Antidot UE pentru factura-soc la mobil Propunerea privind ieftinirea convorbirilor a fost deja transmisa colegiului Comisarilor europeni. Obiectivul exprimat de Neelie Kroes, sefa de la telecomunicatii, este ca tarifele de roaming sa ajunga la acelasi nivel cu cele nationale, incepand cu anul 2016.Comisia Europeana vrea sa aduca in limite rezonabile si pretul de utilizare a internetului pe telefonul mobil in timpul calatoriilor in afara tarii de resedinta. In prezent, nu exista limite de vanzare pentru preturile de consum privind tarifele de roaming la internet. Un utilizator al acestor servicii de pe telefonul mobil care merge intr-o alta tara a UE plateste 2,50 euro pe megabyte descarcat, potrivit raportului comisiei.

Citește și
PDL
Viitor stralucitor pentru PDL. Cum ramane cu Romania
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Jurnalul National: Firmele deputatului PDL Arion au 265 de contracte cu statul O alta "stea" portocalie este depu­tatul Viorel Arion. El este actionar la trei firme, care au 265 de contracte cu statul. El a declarat ca firmele sale au avut contracte in valoare de "doar 765.000 de euro", dar a uitat sa precizeze ca acestea sunt cu institutii ale statului, printre care se numara Electrocentrale Deva, Minvest Deva, Casa Judeteana de Pensii si Asigurari Sociale, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, AJOFM etc. Pe de alta parte, cvasinecunoscutul deputat a reusit sa isi impuna oamenii in functii la unele dintre cele mai importante institutii din judet. Astfel, Nicolae Chirila a ajuns sef la RAR Hunedoara, desi a absolvit o facultate abia in urma cu vreo doi ani si nu are experienta necesara. Chirila l-a inlocuit pe un alt apropiat de-al lui Arion, Ovidiu Boldor, care a trebuit sa paraseasca postul dupa ce a primit o condamnare cu suspendare pentru trafic de masini. La Minvest Deva, companie care beneficiaza de mai multe fonduri pentru ecologizarea haldelor de steril si a iazurilor de decantare, a fost impus ca director un notar public, pe numele sau Ladislau Farcas, om de casa al lui Arion, iar ca director adjunct Nicolae Balosin, alt prieten al parlamentarului, in timp ce Silvia Ghenea a fost numita la Casa de Asigurari de Sanatate, acolo unde o firma la care deputatul este actionar a castigat un contract pe tehnica de calcul.

Ziarul Financiar: Nimeni nu stie exact cand se reia „Prima casa“ Momentul reluarii programului "Prima casa", in care statul mai asigura garantii doar de 50% pentru vanzarea de credite ipotecare, ramane in ceata chiar si dupa ce Ministerul Finantelor a organizat vinerea trecuta o intalnire la care au participat bancherii, reprezentantii Bancii Nationale si ai Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, institutia care gestioneaza plafonul de garantii. In urma discutiilor rezulta ca mingea este acum in terenul bancherilor. Fiecare banca interesata de program trebuie sa isi revizuiasca normele de creditare astfel incat sa convinga BNR ca imprumuturile "Prima casa" nu vor pune probleme din punctul de vedere al riscului asumat, in conditiile in care garantia statului va acoperi numai jumatate din suma. "Era vorba de un anume tip de interpretari si a fost o intalnire pentru a se asigura ca inteleg toti acelasi lucru. Sunt probleme tehnice care tin de banci, dar nu le sunt imputabile si s-a cazut de acord asupra formulei. La bancile mai mici trebuie sa fie un anumit raport intre creditele ipotecare si capital, o chestiune de solvabilitate", a explicat pentru ZF Aurel Saramet, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM. El nu a putut sa estimeze un termen cert pentru reluarea programului, aratand ca acest raspuns trebuie sa vina de la bancheri.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
DSK, victima
DSK, victima "cameristei invizibile"? Scandal cu sex, viol si comploturi

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat in SUA si acuzat de „agresiune sexuala", „tentativa de viol" si „sechestrare de persoana", pledeaza nevinovat si intentioneaza sa se „apere viguros".

Viitor stralucitor pentru PDL. Cum ramane cu Romania
Viitor stralucitor pentru PDL. Cum ramane cu Romania

In conducerea PDL au fost alesi mai multi politicieni sustinuti de Traian Basescu: Boc, Baconschi, Macovei, Voinescu si Paleologu. Ramane in continuare deschisa discutia despre inlocuirea lui Emil Boc de la Guvern.

Drumarii straini: Cum se fac blaturile la licitatiile romanesti
Drumarii straini: Cum se fac blaturile la licitatiile romanesti

Licitatiile desfasurate recent pentru construirea celor noua tronsoane de autostrada dintre Nadlac si Sibiu, finantate de UE si castigate in principal de regi ai asfaltului si de cateva firme italiene, i-au adus in pragul revoltei pe straini.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.