Cum vom sta cu banii pana la finele anului. Ce valori vor atinge euro si francul elvetian

Euro

Oamenii de afaceri cu contracte in euro iau in calcul un curs de 4,29 lei/euro pentru sfarsitul anului, ceea ce inseamna ca problemele indatoratilor in valuta ar putea continua cel putin cateva luni.

Evenimentul Zilei: Speriati de criza greaca si a celorlalte tari cu probleme din zona euro, investitorii au penalizat dur leul. Indatoratii in franci elvetieni si-au vazut ratele marindu-se cu 20% fata de aprilie, iar ratele la creditele in euro au inregistrat o crestere de peste 4%, doar din cauza cursului, la care s-au adaugat scumpirile din dobanda. Ce ar putea urma? O imagine o da Bursa de la Sibiu. La finele lui mai, jucatorii de pe Sibex anticipau pentru sfarsitul anului un curs de 4,15 lei pentru un euro, insa la mijlocul lunii iulie acestia au considerat ca perspectiva leului s-a inrautatit puternic, anticipand un nivel de 4,29 lei/euro pentru decembrie, potrivit lui Ovidiu Petru, director de marketing la Sibex.

Romania Libera:Analistii: Testarea bancilor din UE a fost o pierdere de timp Excluderea din scenariu a unui posibil faliment al Greciei reduce mult din credibilitatea testelor aplicate de autoritatile UE bancilor din zona. Analistii vorbesc de o nevoie de capital suplimentar de pana la 80 miliarde euro, fata de doar 2,5 miliarde cat a relevat testul Autoritatii Bancare Europene (EBA). "Ma indoiesc de faptul ca tot acest exercitiu va avea vreun efect pozitiv", spune fostul sef al diviziei europene a Merril Lynch referindu-se la testul de stres efectuat de autoritatile UE asupra a 90 de banci din zona. De altfel, opinia acestuia pare a fi impartasita de majoritatea analistilor, care isi anunta clientii ca rezultatele testului nu vor fi de natura sa linisteasca pietele financiare. Potrivit JP Morgan, bancile europene ar trebui sa aduca de acasa aproximativ 80 miliarde de euro, pana in 2012 pentru a se incadra in standardele de prudentialitate, nu 2,5 miliarde de euro asa cum a relevat testul EBA. Principala hiba a exer­ci­tiu­lui, arata mai multi analisti de peste ocean, o reprezinta faptul ca acesta nu a luat in calcul un potential faliment al Greciei. Scenariul unui default al statului elen nu poate fi exclus mai ales ca, recent, presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a afirmat ca „daca Grecia intra in faliment este vina statelor din zona euro" confirmand astfel ca asupra Greciei planeaza si spectrul falimentului.

Capital: O țara de langa Romania se vinde. Soros vrea s-o cumpere Este vorba despre delegatii ale miliardarului american George Soros, care s-a aratat interesat sa cumpere rezervele de carbune din Kosovo. Acordul s-ar incheia cu deplina colaborare a miliardarului albanez Sahit Muja, care locuiește la ora actuala in America, la New York. Conform unor informații publicate de Wall Street Journal, Sahit Muja, care este director al companiei Albanian Minerals, are acces la bogațiile minerale ale statului Kosovo care mai cuprind și zacaminte de zinc, crom, aur, argint și nichel. Mai mult, valoarea totala a rezervelor de carbune (15 miliarde de tone) este estimata a fi de 300 de miliarde de euro. O serie de informații publicate anul trecut de catre presa sarba arata ca guvernul din Kosovo ar fi promis administrației Clinton ca acordurile de concesionare a rezervelor sa fie facute cu companii americane.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
"Eficienta" romaneasca. In loc de autostrada, circulam pe contrasens

Aproximativ 16 kilometri. Aceasta a fost lungimea ambuteiajului de la sfarsitul lunii trecute, de la iesirea spre Constanta a Autostrazii Soarelui. Pentru turisti si constanteni nu e nimic neobisnuit.

Pericolul foametei in Romania si solutiile ministrului Agriculturii
Pericolul foametei in Romania si solutiile ministrului Agriculturii

Populatia planetei creste cu 219.000 de suflete, zilnic. Un miliard de oameni, din sapte miliarde cati exista acum, sufera de foame si 44 de milioane li se alatura, anual, intrucat veniturile le scad sub pragul subzistentei.

O romanca a mers la CEDO pentru a-l da in judecata pe sef pentru hartuire. Afla verdictul
O romanca a mers la CEDO pentru a-l da in judecata pe sef pentru hartuire. Afla verdictul

Calvarul s-a declansat in urma cu sase ani, o perioada despre care Daniela Ivan spune ca a simtit-o apasatoare, dar care nu a dezarmat-o din dorinta de a le da curaj si altor romani sa-si caute dreptatea in instanta daca sunt nedreptatiti.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.