O romanca a mers la CEDO pentru a-l da in judecata pe sef pentru hartuire. Afla verdictul
Calvarul s-a declansat in urma cu sase ani, o perioada despre care Daniela Ivan spune ca a simtit-o apasatoare, dar care nu a dezarmat-o din dorinta de a le da curaj si altor romani sa-si caute dreptatea in instanta daca sunt nedreptatiti.
Adevarul: „Problemele au inceput in 2005 cand la Bucuresti a venit un nou director al hotelului si in cadrul unei sedinte a anuntat masuri noi salariale nefavorabile. Dintre toti colegii mei, eu am fost singura care a vorbit spunand ca este greu sa te intorci la colegi sa le transmiti ca salariile vor fi inghetate“, a declarat Daniela Ivan. A fost doar scanteia care, spune ea, a declansat un adevarat sir de jigniri si piedici de promovare din partea fostei conduceri. La cateva luni, angajata companiei a fost anuntata de desfiintarea postului sau de bussines development manager, iar in momentul in care aceasta a vrut sa candideze pe alt post, i s-a cerut sa-si retraga cererea.
Salariata a primit aviz favorabil pentru discriminare, de la CEDO.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ziarul Financiar: Leul sta mai bine decat forintul si zlotul in fata unei crize Lehman 2 Leul nu s-ar numara printre cele mai afectate monede din tarile emergente in cazul agravarii problemelor fiscale din zona euro. Forintul ungar, zlotul polonez, randul sud-african si realul brazilian sunt cele mai vulnerabile monede in cazul aparitiei unei crize financiare similare celei produse de prabusirea bancii americane de investitii Lehman Brothers, conform unui raport al Citigroup, scrie Bloomberg. Raportul este ultimul dintr-o serie de analize care incearca sa estimeze impactul unei crize severe in zona euro, supranumita deja "Lehman 2", asupra tarilor din Europa Centrala si de Est.
Jurnalul National: Cum sa spionezi cu telefonul mobil Despre "pinging" s-a auzit cu ocazia marelui scandal din Marea Britanie legat de tehnicile de spionaj de dragul subiectelor de scandal si al exclusivitatilor, folosite de unii ziaristi care lucrasera la "defunctul" tabloid News of the World. New York Times a dezvaluit secretele tehnicii "botezate" astfel in birourile jurnalistilor criminali, despre care se crede ca ar fi spionat cel putin 3.000 de oameni importanti. In principiu, tehnica consta in localizarea, prin intermediul antenelor de telefonie mobila, a semnalului unui telefon celular apartinand unei persoane, depistand astfel locul unde se afla aceasta. Tehnica de "pinging" ofera in timp real, prin intermediul antenelor de telefonie mobila, datele necesare localizarii unui telefon mobil. Dar pentru aceasta este nevoie de un sistem intreg ce presupune mai multe institutii si, evident, mai multi "colaboratori" care trebuie "recrutati"