Gunoaiele care poluează Bucureștiul. La marginea pădurii Andronache s-a aruncat până și o mașină dezmembrată
Planeta se sufocă sub gunoaie. Numai România produce într-un an mai bine de 22 de milioane de tone de deșeuri, estimează activiștii.
Din păcate, numai o cantitate mică din acest gunoi este stocat corespunzător, iar mare parte ajunge îngropat ori aruncat în natură.
Larisa Antal este în pădurea Andronache, de la marginea Capitalei, și ne vorbește despre efectele nepăsării oamenilor.
Voluntarii vin în această zonă de mai bine de 10 ani să facă curățenie și, cu toate acestea, locul este în continuare plin de gunoaie.
Suntem în apropierea Bucureștiului și pentru unii oameni este destul să vină aici, știind că nu-i vede nimeni și să arunce lucrurile de care nu mai au nevoie.
Plasticul se descompune în 500 de ani, iar sticla într-un milion
Aș vrea să vă arăt ce cantitate de gunoi am reușit să strângem într-o singură oră. Sunt saci întregi cu peturi, cu ambalaje, cu tot felul de lucruri de care oamenii nu au mai avut nevoie. Am găsit inclusiv o mașină dezmembrată, părți aruncate peste tot prin pădure, cauciucuri, faruri și chiar un fotoliu mic.
Reprezentanții Asociației Act for Tomorrow, care fac frecvent campanii de curățeie în toată țara, spun că este descurajant pentru voluntari să vină, să curețe un loc, pentru ca mai apoi să-l găsească din nou plin de gunoi.
Schimbarea ar trebui să pornească de la noi, ar trebui să învățăm să aruncăm gunoiul la locul lui și să nu îl mai lăsăm de izbeliște în natură.
Un plastic se descompune în 400-500 de ani, sticla, și mai greu, într-un milion de ani. Așadar, este foarte importantă și reciclarea, pentru că foarte multe dintre lucrurile pe care le aruncăm pot primi o nouă viață și atunci ne folosim de resursele pe care le avem și, totodată, nu mai poluăm.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, padure, poluare, gunoaie, myimpact,
Dată publicare:
09-06-2023 14:14