Voluntariat la PSD, dupa ce fondul de salarii a fost injumatatit

17-01-2011 00:00


Contabilii spun ca oricum s-au intins mai mult decat le era plapuma, asa ca ii sfatuiesc pe oamenii formatiunii sa mai faca si munca benevola. Mai ales ca liderii au planuri ambitioase in 2011.

"Situatia cu datoriile este ingrijoratoare, pentru ca sunt actiuni in instanta care blocheaza conturile partidului", spune vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita.

Asa ca s-au cautat solutii. In toamna, s-au diminuat salariile secretarelor si ale consilierilor. Insuficient insa. Asa ca acum va trebui redus la jumatate fondul de salarii.

"Prima masura a fost sa scadem salarii si probabil ca vom mai continua cu scaderea numarului de salariati pentru ca trebuie sa muncim mai mult benevol, voluntar", a declarat presedintele Consiliului Financiar al PSD, Bunea Stancu.

Potrivit surselor, unora dintre liderii partidului li s-a pus in vedere sa mai renunte la angajati si sa imparta mai atent banii.

Pentru a mai salva situatia, vicepresedintii partidului au fost invitati ca, pe langa cotizatii, sa faca si donatii, mai ales ca PSD vrea macar sa achite avansul pentru sediul central. Iar apelul este transmis de liderii din teritoriu catre membrii simpli.

Un sediu de partid, insa, este destul de scump, asa ca PSD va trebui sa gaseasca si alte surse de finantare. Asta in conditiile in care suma propusa de RAAPPS, 900.000 de euro, nu reprezinta totusi pretul pietei. Expertii imobiliari spun ca ar fi vorba de 6-7 milioane de euro.

Ramane de vazut daca PSD va reusi sa devina proprietarul cladirii din Soseaua Kiseleff.

 

Tags: psd, datorii, salarii,

VIDEO PROTVPLUS.RO