Voiculescu critică nominalizarea lui Nicolae Ciucă: Soluţia „militară” nu este pentru România sau pentru români

Ultima actualizare: 21-10-2021 15:17
Surse: După ce s-a autopropus pentru un nou mandat, Vlad Voiculescu nu va fi nici consilierul noului ministru al Sănătății
Agerpres

Vlad Voiculescu susţine că desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de prim-ministru nu reprezintă o soluţie pentru România sau pentru români, ci "cel mult" una pentru un preşedinte "care nu suportă să fie contrazis".

"Domnul preşedinte tocmai l-a desemnat pe domnul Ciucă premier. Aş fi vrut să pot fi mai optimist în condiţiile nenorocirilor produse de acest virus şi tensiunii pe care o simţim cu toţii în aer. Cine îşi imaginează însă că o conducere militară (sau a unui militar) înseamnă claritate, ordine, disciplină, eficienţă... nu a fost atent nici la campania de vaccinare, nici la Institutul Cantacuzino, nici la felul în care au servit cetăţenii acestei ţări până acum instituţiile cu 'să trăiţi'. Soluţia 'militară' nu este o soluţie pentru România sau pentru români. Este cel mult o soluţie pentru un preşedinte care nu suportă să fie contrazis şi care îşi închipuie că poate fi primarul României şi pentru un mic grup de indivizi care vor să controleze resursele fără să îi mai doară capul", a scris Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, joi, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, cuvinte precum "strategic", "interes naţional" sau "militar" vor inunda spaţiul public pentru a justifica "lipsa de transparenţă, lipsa de asumare şi lipsa de rezultate".

"Când această perioadă se va fi terminat şi mai mulţi români care înţeleg ce se întâmplă vor fi emigrat către ţări care au reuşit să îşi consolideze democraţiile 'civile', la nivelul întregului popor încă un mit - acela al militarului de carieră care îşi dă viaţa pentru ţară - se va fi dărâmat", mai spune fostul ministru al Sănătăţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO