Premierul Dăncilă susţine că Rovana Plumb a fost victima unei "campanii de denigrare"

Ultima actualizare: 30-09-2019 20:08
Viorica Dancila

Premierul a susținut o declarație de presă  la sediul central al PSD luni seară, reacţionând la respingerea candidaturii Rovanei Plumb.

Viorica Dăncilă a făcut declaraţii luni seară, în contextul în care viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, i-a cerut să nominalizeze o altă persoană în locul Rovanei Plumb. Şi preşedintele Iohannis a anunţat că o invită pe Dăncilă la consultări pe această temă miercuri. 

Premierul l-a acuzat pe preşedinte de "lobby agresiv pentru ca reprezentantul României în CE să nu treacă de audieri".

Dăncilă a spus că s-a dus în SUA "în vizită de lucru", spre deosebire de Iohannis şi Barna. "Eu nu m-am dus în State pentru poze sau şepci", a spus ea.

Privind situaţia Rovanei Plumb, Dăncilă a acuzat "o campanie de denigrare de o agresivitate fără margini". "Comisia JURI, prin decizia sa, se află la originea unui conflict între legislaţia europeană şi cea naţională, ce depăşeşte competenţele sale. Conform legislaţiei naţionale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese".

"Atitudinea Comisiei JURI a fost încurajată de Opoziţia din România, în frunte cu preşedintele Iohannis"

"Să nu uităm nici de lobby-ul negativ înreprins de Dacian Cioloş".

"Noi vom face o nouă propunere de comisar european, iar în ceea ce priveşte invitaţia la consultări adresată de preşedinte îi răspund că voi veni de îndată, acelaşi 'de îndată' cu care şi dumnealui a decis să numească miniştrii interimari, conform deciziei Curţii Constituţionale, care a stabilit că preşedintele a încălcat Constituţia"

"Aceşti oameni duc o luptă totală cu tot ce e în interesul României"

"Moţiunea nu va trece, oamenii de bună credinţă nu pot da un vot pentru nimic"

"Preşedintele a uitat de ţara lui şi a pornit o campanie oarbă împotriva partidului de guvernământ"

"Nu putem continua aşa. Am încredere în puterea votului"

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO