Victor Ponta: Voi folosi autoritatea pe care INCA o mai am ca sa pun la locul lor PSD-istii care sar din rand

25-11-2014 14:59


Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca social-democratii care „sar din rand” in acest moment, crezand ca vor castiga functii in viitoarea conducere a partidului, se insala.

Intrebat care este pozitia sa fata de cererea avansata de mai multi social-democrati privind demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte executiv, Ponta a raspuns: „Pozitia mea e ca suntem un partid democratic si ca asta se decide de toata lumea si ca cine sare acum asa din rand crezand ca o sa castige ceva eu cred ca se insala si imi voi folosi toata autoritatea pe care inca o mai am in partid ca sa-i pun la locul lor”.

Ponta a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca cine va face rau PSD va fi sanctionat, urmand a fi exclus din partid.

El a mai declarat ca isi asuma esecul de la alegerile prezidentiale si ca, daca atunci cand a castigat a luat lauri, acum nu va da vina pe altcineva. „Eu sunt (responsabil, n.r.). Acum ce credeti? Cat am castigat, am luat lauri. Acum credeti ca dau vina pe altcineva?”, a spus Ponta.

El a aratat ca este important in acest moment ca PSD sa asigure o guvernare buna si eficienta.

In turul II al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi.

Ponta: PSD isi face analizele in primavara; trebuie schimbate radical o multime de lucruri in partid

Premierul Victor Ponta a mai anuntat, marti, ca PSD isi va face analizeze de dupa pierderea alegerilor prezidentiale in primavara anului viitor, el aratand ca trebuie schimbate radical o multime de lucruri in partid. „PSD, anul viitor, in primavara, in ianuarie, in februarie isi face analizele, cu totul. Vedem ce a mers bine, ce a mers rau, ce lucruri trebuie schimbate, pentru ca trebuie schimbate radical o multime de lucruri in PSD si asta vor decide colegii nostri”, a spus Ponta.

El a aratat ca PSD trebuie sa vina cu o noua strategie si un nou proiect daca vrea sa castige alegerile din 2016.

Cu siguranta, pana la Congres, PSD, daca vrea sa castige din nou in 2016 alegeri locale si parlamentare, trebuie sa vina cu o noua strategie, cu un nou proiect. Nu putem merge doar ... cu cel actual am castigat parlamentare, locale, europarlamentare, am pierdut la prezidentiale, deci e clar ca e nevoie de o resetare a structurii, a principiilor, in asa fel incat in 2016 sa avem o oferta cu care sa putem castiga”, a spus Ponta.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO