Victor Ponta nu se grabeste sa-l schimbe pe Darius Valcov. Declaratiile de apreciere pe care le-a facut premierul

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Victor Ponta a declarat ca, deocamdata, nu stie cine va fi persoana care va accepta sa-i ia locul lui Darius Valcov la conducerea ministerului de Finante, insa, oricum, acesta nu va fi inlocuit pana cand nu va fi adoptat noul Cod Fiscal.

"De ieri am precizat ca si-a dat demisia si ca imediat ce adoptam in Guvern si trimitem la Parlament pana atunci o sa si gasesc o persoana, pentru ca la Ministerul de Finante nu pot sa las functia goala. Tot ce inseamna functionarea tarii, salarii, pensii, institutii .. depind de semnatura ministrului de Finante. Nu-i o functie pe care sa o lasi vacanta. Si atunci, imediat in zilele urmatoare voi discuta cu posibilii ministri, vad, cine vrea dintre cei carora le propun, si-l informez si pe presedinte si dupa aceea va informez si pe dumneavoastra." - a declarat premierul Victor Ponta.

Presedintele PSD a mai spus ca, in opinia sa, Darius Valcov a fost si este "un ministru bun" de Finante.

"Ma gandesc la un ministru de Finante cel putin la fel de bun cum a fost Darius Valcov, care in aprecierea mea, ca ministru, si in aprecierea tuturor celor care nu sunt orbiti de patima politica a fost un ministru si este un ministru foarte bun de Finante. Cei orbiti de patima n-am ce sa le fac si este treaba lor." - a mai spus Ponta.

Proiectul noului Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala vor fi transmise Parlamentului de cate Guvern cel tarziu pe 25 martie, cu solicitarea catre Senat pentru dezbatere in regim de urgenta imediat dupa Paste, astfel incat documentele sa intre la Camera Deputatilor pana la finele lunii aprilie, a mai anuntat premierul Ponta. El a precizat ca ia in calcul angajarea raspunderii Guvernului daca va constata ca PNL va bloca adoptarea celor doua acte pe motive procedurale.

Citește și
darius valcov si victor ponta
Darius Valcov a demisionat din functia de ministru al Finantelor. Ce i-a cerut Victor Ponta sa faca in zilele urmatoare
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Voi solicita Senatului procedura de urgenta, astfel incat Codul Fiscal sa poata fi discutat in comisii si in plen imediat dupa Paste, iar la finele lunii aprilie poate ajunge in Camera Deputatilor. Daca voi constata ca, prin masuri procedurale, PNL va bloca adoptarea Codului Fiscal - nu pe probleme de fond, ci pe procedura - atunci voi lua in calcul angajarea raspunderii Guvernului in luna iunie pentru cele doua Coduri", a sus Ponta.

Ponta a reconfirmat ca va transmite demisia lui Valcov catre Presedintie imediat dupa adoptarea de catre Guvern a celor doua coduri, sustinand ca, daca ar numi acum un alt ministru, ar trebui reluata procedura de avizare, ceea ce ar intarzia intregul proces cu mai mult de o luna.

"Cele doua proiecte sunt plecate pe circuitul de avizare. Daca se schimba ministrul, trebuie sa reluam circuitul de avizare, ceea ce inseamna inca o luna-o luna si jumatate. Voi transmite demisia lui Valcov catre presedinte imediat ce in sedinta de guvern aprobam cele doua proiecte", a aratat Ponta.

Victor Ponta a reconfirmat ca va transmite demisia lui Valcov catre Presedintie imediat dupa adoptarea de catre Guvern a celor doua coduri, sustinand ca, daca ar numi acum un alt ministru, ar trebui reluata procedura de avizare, ceea ce ar intarzia intregul proces cu mai mult de o luna.

Darius Valcov i-a inaintat, duminica, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Finantelor, pentru acest post nefiind inca nominalizat un inlocuitor, el urmand sa ramana in Guvern pana la finalizarea celor doua coduri. Valcov a fost audiat, vineri seara, la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta faptul ca este suspect de trafic de influenta. La iesirea din sediul DNA, Valcov a spus ca este nevinovat si a negat ca ar fi luat mita.

In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal si primarul din Slatina, Minel Prina, in cazul caruia instanta suprema a decis, sambata seara, sa fie plasat in arest la domiciliu, precum si Lucian Petrut Susala, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina. In cazul acestuia, instanta suprema a decis arestarea preventiva.

Prina este suspectat de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, in timp ce Susala este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscalas si spalare de bani. Anchetatorii au dispus, in acelasi dosar, cercetarea sub control judiciar a lui Bogdan Petrica Timofte si a lui Cristian Constantin Tomescu. Ambii sunt suspectati de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Victor Ponta:
Victor Ponta: "Am trei nume pentru postul de ministru al Finantelor. De luni ma apuc sa gasesc un kamikaze"

Premierul Ponta a justificat faptul ca l-a informat pe presedintele Iohannis despre demisia lui Valcov abia dupa ce a cerut revocarea ministrului prin faptul ca a fost o "nesincronizare".

Darius Valcov a demisionat din functia de ministru al Finantelor. Ce i-a cerut Victor Ponta sa faca in zilele urmatoare
Darius Valcov a demisionat din functia de ministru al Finantelor. Ce i-a cerut Victor Ponta sa faca in zilele urmatoare

Darius Valcov i-a inaintat, duminica, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Finantelor, pentru acest post nefiind inca nominalizat un inlocuitor.

"Domnule Presedinte, Domnule Prim Ministru". Mesajul transmis in noapte de Basescu: "Orice intarziere are efecte grave"

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a transmis sambata seara un mesaj catre Klaus Iohannis si Victor Ponta.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.