Vasile Blaga: Nu cred ca Udrea pleaca din partid; m-a enervat cand mi-a spus ca face contestatie


Ultimul update: Joi 28 Martie 2013 06:56
Data publicarii: Luni 25 Martie 2013 07:54
Categorie: Stiri Politice
Vasile Blaga

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca nu crede ca Elena Udrea si gruparea sa vor pleca din PDL, insa a recunoscut ca aceasta l-a enervat, la finalul Conventiei, cand i-a spus la ureche ca va face contestatie.

"Nu, sa fim seriosi", a spus Blaga, conform Mediafax, care citeaza Realitatea TV - intrebat daca Udrea va pleca cu gruparea sa la formatiunea lui Mihai Razvan Ungureanu sau isi va infiinta un nou partid, Miscarea Populara.

Intrebat daca ii va oferi acesteia si gruparii sale functii de conducere in partid pentru a nu pleca, Blaga a spus ca el isi doreste ca toate curentele sa fie reprezentate in structurile de conducere ale partidului si ca "vede doua doamne" in patru dintre cele patru functii de prim-vicepresedinte ale partidului.

Blaga a precizat insa ca il va sustine pe Gheorghe Flutur pentru functia de secretar general al PDL. De asemenea, Blaga a precizat ca nu a mai vorbit cu Udrea de la finalul Conventiei, insa asta nu inseamna ca nu o va suna luni, adaugand ca va incerca sa vorbeasca si cu Emil Boc.

El a recunoscut ca la finalul Conventiei, dupa anuntarea rezultatelor, l-a enervat Elena Udrea cand i-a spus la ureche ca va face contestatie. "Da, pentru ca eu daca as fi pierdut la un singur vot, nu as fi facut nicio contestatie", a afirmat Blaga.

El a adaugat ca i s-a parut nedrept din partea Elenei Udrea si faptul ca l-a catalogat ca vrea sa duca partidul "cuiva" si a amintit ca el nu a plecat niciodata din PDL, in timp ce Udrea a fost cea care s-a plimbat prin PSD si PNL. Totodata, Blaga a aratat ca partidul a avut o "Conventie stransa" avand in vedere diferenta de 300 de voturi intre el si Udrea, iar asta dovedeste ca nu a fost "aranjata", asa cum se spunea in urma cu o saptamana.

El a reiterat ca votarea si numararea voturilor s-au facut corect, iar reprezentatii motiunii Udrea din cele patru secretariate tehnice au votat procesele verbale, numai Cristian Petrescu nu l-a semnat pe cel final pentru ca "a intervenit domnul Florin Popescu, care nu l-a mai lasat sa semneze".

Blaga a mai spus ca toate punctele din contestatiile echipei Elenei Udrea s-au lamurit.

"Nu se va rupe PDL. Pot sa fie plecari, nu bag mana in foc pentru nimeni", a mai spus liderul democrat-liberal, adaugand: "Va aduc aminte ca in 2001 a plecat Petre Roman cu trei vicepresedinti din sase. Acum sper sa nu plece nimeni din conducerea PDL".
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO