Udrea: Ungureanu poate fi factorul de echilibru de care e nevoie in contextul relansarii economice

Mihai Razvan Ungureanu si Elena Udrea

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, sustine ca premierul Mihai Razvan Ungureanu si-a inceput foarte bine mandatul si poate fi acel factor de echilibru de care Romania are atat de mare nevoie in contextul relansarii economice.


Udrea a facut aceste afirmatii intr-o postare pe blogul personal, in care lauda prestatia lui Ungureanu dintr-o emisiune televizata recenta.

"Uau! Ce jale la Antene! Dupa emisiunea de ieri seara, gasca lui Voiculescu se straduieste, fara succes insa, sa mascheze esecul spectaculos al directorului postului, omul cel mai de incredere al lui Felix, varful de lance al armatei mogulului in lupta cu adversarii politici. In prezenta Premierului, doar unu la unu, aroganta si suficienta si-au dovedit limitele! Premierul Mihai Razvan Ungureanu a reusit aseara un lucru cu adevarat deosebit: a mers in emisiune la Gadea si a demonstrat moderatorului ca el este bun doar in momentul in care tipa si are aplaudaci si yesmeni in jurul lui.

Din punctul de vedere al omului politic care merge adesea la emisiuni televizate, Prim-ministrul a aratat aseara de ce isi merita primul loc in sondajele privind favorabilitatea in randul romanilor, inaintea liderilor de carton ai opozitiei. Felul in care a facut fata intrebarilor insinuante de-a lungul emisiunii a aratat care este diferenta intre un om care spune ceea ce simte si gandeste si un jurnalist care ataca la comanda", scrie Elena Udrea.

Citește și
Victor Ponta
Ponta: Ungureanu mi-a spus la telefon ca vrea s-o schimbe pe Roberta Anastase, dar ca nu poate
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Potrivit acesteia, prezenta premierului la televiziunea respectiva a fost si un semnal ca actualul Guvern se bucura de mai multa incredere si are sanse mai mari de reusita.

"Emisiunea de aseara demonstreaza inca o data ca decizia pe care am luat-o ca partid in urma cu o luna a fost inspirata. De altfel, ma numar printre cei, putini de altfel, care au sustinut in permanenta ca instalarea unui alt Executiv este o miscare castigatoare. Cu atat mai mult cu cat am reusit sa propunem un Premier care se pliaza pe asteptarile romanilor. Mihai Razvan Ungureanu corespunde din toate punctele de vedere acestor cerinte: este inca tanar, cu o cariera in spate, cu un discurs echilibrat, cu obiective clar fixate si, mai ales, nu este vazut neaparat ca fiind un politician", scrie fostul ministru.

Ea se arata convinsa ca sarcinile pe care le are inainte Ungureanu vor fi infinit mai usoare decat cele ale Guvernului Boc.

"Pentru ca acesta din urma a luat masuri de reechilibrare bugetara destul de dure pentru populatie, in timp ce Executivul Ungureanu trebuie sa-i faca pe romani sa aiba din nou incredere in institutiile statului si sa creasca nivelul de trai al oamenilor. Ceea ce, sa recunoastem, este o misiune ceva mai usoara si mult mai populara. Cu atat mai mult cu cat se bucura de sprijinul PDL si, fara indoiala, si de sprijinul meu. Dincolo de toate acestea, cred ca Mihai Razvan Ungureanu poate fi acel factor de echilibru de care Romania are atat de mare nevoie in contextul relansarii economice, dar si al alegerilor din aceasta toamna.

Cred ca a pornit bine in noul mandat si sunt convinsa ca romanii vor vedea cu ochi buni decizia PDL de a-l sustine. inchei prin a le spune toturor celor care-si freaca palmele de fericire ca exista tensiuni in Coalitie si ca exista tensiuni intre PDL si Premier: va bucurati degeaba! Majoritatea este unita in jurul ideii relansarii economiei romanesti, a cresterii nivelului de trai al romanilor si a sustinerii politicii de reforma a statului pe care o presupune programul de guvernare al Premierului Ungureanu", mai scrie Elena Udrea.

Afirmatiile fostului ministru al Dezvoltarii vin in contextul unor schimburi de replici recente intre aceasta si premier, legate de derularea unor programe de catre Ministerul Dezvoltarii si Turismului.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, recent, la postul public de televiziune, ca fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate catre alte programe, adaugand ca el nu are o mare "apetenta" pentru piscine sapate in diferite localitati, deoarece Romania nu este "o tara de inotatori".

In replica, Udrea a declarat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu nu cunostea subiectul cand a vorbit despre bazinele de inot si ca se asteapta de la el si de la membrii Guvernului sa nu aiba abordari "de rea credinta", de tipul unor jurnalisti.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Premierul ar putea primi sfaturi de imagine de la actorul Catalin Catoiu:
Premierul ar putea primi sfaturi de imagine de la actorul Catalin Catoiu: "As dori sa lucrez cu el"

In echipa de experti a guvernului ar putea intra si un actor, care sa-i dea sfaturi de imagine lui Mihai Razvan Ungureanu. Catalin Catoiu, cunoscut pentru rolurile din serialele "Pariu cu Viata" si "Aniela" ar putea fi noul consilier.

Ponta: Ungureanu mi-a spus la telefon ca vrea s-o schimbe pe Roberta Anastase, dar ca nu poate
Ponta: Ungureanu mi-a spus la telefon ca vrea s-o schimbe pe Roberta Anastase, dar ca nu poate

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca, in discutia telefonica pe care a avut-o cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, acesta l-a intrebat daca opozitia vine in Parlament, pentru ca doreste sa-si promoveze pachetul legislativ pe energie.

Mihai Razvan Ungureanu:
Mihai Razvan Ungureanu: "Iau in calcul o candidatura la alegerile prezidentiale"

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca ia in calcul inclusiv o candidatura la alegerile prezidentiale daca va obtine rezultate in calitate de prim-ministru.

Recomandări
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”
IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”

O nouă investigație a voluntarilor de mediu vine cu acuzații grave la adresa producătorului de mobilă IKEA.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.