Cate persoane l-au sunat pe Traian Basescu si ce i-au reprosat, dupa ce si-a facut public numarul de telefon mobil

Ultima actualizare: 13-10-2015 07:01

Fostul presedinte Traian Basescu, care s-a inscris vineri in Partidul Miscarea Populara, a declarat, sambata, la Sinaia, la Colegiul National al partidului, ca nu ii place actuala denumire a formatiunii.

El a mai spus ca trebuie pregatit congresul partidului din 24 octombrie.

''Pregatim congresul, e foarte important, trebuie sa fie un congres de relansare a partidului si sa aiba si semnificatia lui in schimbarea denumirii. Mie nu imi place PMP, ma consult cu voi, eu zic sa fie 'Miscarea Populara', fara 'P' in fata'', a spus Traian Basescu la Colegiul National al PMP.

Fostul presedinte a facut referire, pe larg, si la situatia migrantilor, in contextul in care a spus ca putine tari mai guverneaza acum pe baza de doctrina, ci pe prioritati.

''Marea majoritate sunt orientate pe prioritati, trebuie sa acceptam ca in Miscarea Populara sunt curente mai la stanga, mai la dreapta (...). Treaba noastra nu vor fi numai alegerile, care sunt importante, ci sa generam idei pentru Romania'', a spus Traian Basescu, conform Agerpres.

In privinta migrantilor, fostul sef al statului a spus ca ''Romania trebuie sa fie ferma, ideea liderilor europeni ca oricati ar veni, repartizam noi in diverse tari, este o idee care incurajeaza fluxul de migranta, aici nu sunt lucruri pe care sa le legam de o doctrina sau de o optiune''.  In timpul discursului, a sunat telefonul lui Traian Basescu, care a devenit de altfel public cand acesta si-a aratat adeziunea la PMP.

''Sa vorbesti 24 de ore la telefon cu cetatenii e un exercitiu pe care il recomand tuturor care candideaza'', a spus Traian Basescu.

La Sinaia are loc Colegiul National al PMP.

Pe de alta parte, fostul presedinte al Romaniei a sustinut sambata, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca daca politicienii din 2010 ar fi fost "lasi, mincinosi si populisti" precum cei actuali, Romania ar fi fost intr-o situatie mult mai dificila decat cea a Greciei.

"Lasi, mincinosi si populisti. Daca in 2010 eram la fel de lasi, mincinosi si populisti cum sunt politicienii de astazi ai PSD-ului, Romania ar fi fost mult mai rau decat Grecia, iar acum nu am fi avut crestere economica si PSD-istii nu ar fi avut ce sa dea populatiei", spune Traian Basescu pe pagina sa de socializare.

Fostul presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca s-a inscris in PMP si a dat asigurari ca va ramane un politician activ si "extrem de incomod".

Cate persoane l-au sunat pe Traian Basescu

Traian Basescu a recunoscut ca mentionarea numarului de telefon in adeziunea prin care s-a inscris oficial in PMP a fost un exercitiu asumat. De vineri seara, a stat numai cu telefonul la ureche.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei: "Nu stiu daca va puteti imagina ce a fost pana azi-noapte, la 12, si de azi-dimineatza, de la 6. Iar cei din Statele Unite, Canada, nu tin cont de fusul orar. E un exercitiu pe care vi-l recomand, mai ales celor care vreti sa candidati."

Traian Basescu a numarat peste o mie de persoane cu care ar fi vorbit, si alte cateva mii de apeluri ratate. A recunoscut insa ca isi va schimba curand acest numar de telefon.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei: "Cand am fost in sala or fi zis ca nu vor sa le raspund."

Fostul presedinte a recunoscut ca a primit si critici, pe care le-a numit civilizate.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei: "Mi-a reposat ca i-am taiat salariul si acum are pensia scazuta din acea cauza."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO