Tariceanu l-ar fi primit pe Diaconescu in PNL. Sau nu :)

25-02-2010 00:00

Calin Popescu Tariceanu

Dupa ce Cristian Diaconescu a recunoscut ca ar fi fost gata sa intre in PNL, daca i s-ar fi propus, au aparut si primele reactii ale liberalilor. Tariceanu a declarat ca l-ar fi primit. Cu o singura mentiune: asa ceva "nu se face".

Intrebat de Mediafax daca ar fi fost de acord cu primirea in PNL a fostului lider social-democrat, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Da. Sigur ca da. De ce nu?".

Dupa aceea insa, fostul presedinte al PNL a venit si cu precizarile: "Dar problema nu este asta, problema este, cred, serioasa. Chiar daca eu as fi spus «Da, e de primit in PNL», un astfel de gest nu se face", a sustinut Tariceanu.

El sustine ca Diaconescu nu trebuia sa se retraga din PSD atat de repede dupa Congres, mai ales ca a fost candidat la sefia acelui partid. La fel ca si Ion Iliescu, Tariceanu este de parere ca oamenii intra intr-un partid "datorita unor legaturi create de o viziune ideologica, de valori. Nu vii asa si pleci de la o zi la alta", a concluzionat liberalul.

Conform Mediafax, dupa ce a demisionat din PSD, Diaconescu a spus miercuri seara ca, spre deosebire de colegii de partid, presedintele PNL, Crin Antonescu l-a sunat, dupa aparitia zvonurilor legate de pretinsul santaj si posibila monitorizare, gest care l-a impresionat. "Daca cineva mi-ar fi pus in fata atunci o adeziune la PNL, as fi semnat-o", a adaugat el.

Pe de alta parte, liderul grupului independentilor din Parlament, Gabriel Oprea, a declarat pentru GANDUL, ca senatorul Cristian Diaconescu va avea "o functie de conducere in viitoarea constructie politica". "S-a inscris in grupul independentilor si, in viitoarea constructie politica, va avea un rol important", a mai spus Oprea.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO