Iliescu despre plecarea lui Diaconescu: "Motivatii pentru fripturisti"

24-02-2010 00:00

Reactia lui Ion Iliescu fata de decizia lui Cristian Diaconescu a fost una foarte dura. Fondatorul Partidului Social Democrat l-a numit pe Diaconescu, in mod indirect, "fripturist" si "arivist".

 

"O surpriza neplacuta. Aveam o parere mai buna despre domnul Diaconescu, aceasta decizie nu-i face onoare." Asa si-a inceput Ion Iliescu comentariul despre plecarea lui Cristian Diaconescu

Intrebat de stirileprotv.ro daca un eventual filaj al lui Cristian Diaconescu ar fi fost un motiv intemeiat pentru ca acesta sa paraseasca partidul, Ion Iliescu a raspuns suparat: "Nu asta l-a adus in partid, nu asa ceva il indeparteaza pe cineva dintr-un partid cand are crez, cand are o legatura ideologica cu partidul. Altminteri sunt motivatii pentru fripturisti, pentru arivisti, pentru oameni interesati doar de functii si pozitii. Si asa ceva in politica noastra este nociv si nu poate fi nicicum apreciat."

Iliescu a tinut de asemenea sa spuna ca isi pastreaza aceeasi parere despre toti cei care pana acum au ales sa paraseasca Partidul Social Democrat.

Conform Mediafax, Cristian Diaconescu a facut o plangere la Parchetul Instantei Supreme in care a cerut sa se clarifice informatiile potrivit carora in ziua Congresului PSD ar fi fost  supravegheat si interceptat. Ulterior, el a precizat ca plecarea din partid depinde de rezultatul anchetei in legatura cu filajul sau.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO