Stroe: Emil Boc este vuvuzelul lui Traian Basescu

25-06-2010 00:00


Emil Boc

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, l-a numit pe premierul Emil Boc: "vuvuzelul lui Basescu".

"Domnul prim-ministru Boc, zis si vuvuzel al lui Traian Basescu, a fost in criza de inspiratie, pentru ca decizia Curtii Constitutionale a fost surprinzatoare pentru domnul Boc, si chiar si pentru domnul Basescu. Intrebat de jurnalisti care este pachetul alternativ, domnul Boc a spus ca are, ca o sa faca, a spus ca o sa negocieze, dar nu a dat niciun fel de explicatie si niciun fel de solutie alternativa, spunand ca este inca in procesul de negociere cu FMI", a declarat Radu Stroe.

El a subliniat ca oricum liberalii nu se asteptau ca premierul Emil Boc sa prezinte "vreo solutie".

"Am vrut sa vedem cum un om, un profesor de drept constitutional, primeste inca doua ciocane in cap de la CC prin neconstitutionalitatea partiala a legilor de austeritate, si macar numai din acest motiv trebuie sa plece, nu numai din cauza faptului ca de mai bine de o luna de zile arunca in aer toata societatea romaneasca incepand cu pensionarii, cu profesorii, cu medicii, cu oamenii din societatea privata. Nu se poate asa ceva", a apreciat Radu Stroe.

El a mai spus ca "PNL le atrage atentia lui Traian Boc si lui Emil Basescu ca orice majorare de taxe si de impozite" este considerata de liberali "o aruncare in criza generala a economiei romanesti, in moartea propriu-zisa a economiei private".

Guvernul are pregatit un pachet alternativ cu masuri de reducere a deficitului bugetar pe care il discuta cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Premierul a evitat totusi sa precizeze daca acest pachet include si majorarea TVA si a cotei unice de impozitare.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO