Scandal cu SMS-uri fantoma si amenintari! In centru, Ion Bazac!

×
Codul embed a fost copiat

Situatie delicata pentru consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, care a fost convocat de premierul Emil Boc la Bucuresti.

Cei doi vor discuta luni in prezenta ministrului de externe, despre posibila implicare a diplomatului in acest urias scandal cu terenuri, trafic de influenta si interceptari de telefoane.

Tiberiu Dinu, ar fi reactionat la rugamintea sotiei, dupa ce cumnatul sau, Ion Bazac, a fost amenintat: "Atentie domnule Ionut Bazac, va solicit sa nu il numiti in postul de director al Spitalului Colentina pe doctorul Andreescu pentru ca vom incepe o campanie impotriva dumneavoastra." Ceva de genul asta! Sotia mea a cerut ajutorul sorei ei, iar eu am cerut ajutorul unor prieteni," a spus Ion Bazac.

Mesajul de amenintare primit de ministrul sanatatii a speriat-o in primul rand pe sotia lui asa ca femeia a apelat la sora ei, care este sotia consulului general al Romaniei la Milano: "Consulul general al Romaniei la Milano, care este si cumnatul meu, este o persoana de aproape 50 de ani si este destul de responsabila pentru faptele lui si nu cred ca trebuie sa raspund eu pentru ce face el," sustine Ion Bazac.

Ministrul confirma pratic ca pe baza relatiilor consulul Romaniei i-a cerut ofiterului de informatii Cornel Serban sa afle cine i-a trimis mesajul de amenintare. Tot demnitarul spune ca n-a obtinut raspunsul dorit pentru ca textul a fost transmis de pe o cartela pre-pay.

Citește și
Traian Basescu
Presedintele reactioneaza dupa afirmatia "Basescu facea coada la Popoviciu"
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

Pana aici, acuzatiile procurorilor par sa se confirme. Acestia spun ca in schimbul serviciului facut, Cornel Serban ar fi primit postul de adjunct al Directiei de Informatii si Protectie Interna.

"De cand sunt ministrul sanatatii nu mi-a cerut niciun fel de favoare pentru fostul director de la Doi si un sfert, nici macar un medicament," a declarat, insa Bazac.

In alta ordine de idei SMS-ul primit de ministru face referire la medicul Bogdan Andreescu, care a fost eliberat din functie dupa trei luni de directorat, in ultima zi de mandat a lui Nicolaescu, in decembrie 2008. Cand a preluat Spitalul, acesta avea datorii foarte mari, din care Andreescu a recuperat 40%. Atunci cand a fost concediat medicul a facut o contestatie, in care a cerut sa-i fie mentionate motivele concedierii. A dat si Ministerul Sanatatii in judecata. A castigat si a fost numit iar director la Colentina de Ioan Bazac.

Pentru ceilalti medici de la Colentina, luptele interne sunt clare: "Este incontestabil ca spitalul ofera servicii, serviciile se cumpara, spitalul necesita inzestrari materiale, deci exista interese de la oricare posibil furnizor pentru acest spital," a spus dr. Dan Gheorghe, Sef Sectie Cardiologie de la Spitalul Colentina.

Cine a trimis mesajul, ramane un mister mai ales ca nu exista o plangere oficiala ca sa inceapa cercetarile.

"Eu am reusit sa recuperez substantial din datoriile spitalului, am beneficiat de suportul ferm al sefilor de sectie si a corpului profesoral si eu nu am gasit o explicatie, am fost surprins. Raportul de control a aratat ca nu au fost motive pentru demiterea mea. Nu stiu ce l-a facut pe ministrul Nicolaescu sa ma elibereze din functie. Ministrul, in baza acestui raport de control si in baza hotararii de repunere, care era executorie a actionat si m-a repus in functie. [...] Nu este exclus ca cineva, intr-o criza de personalitate, sa fi facut vreo gluma proasta. Nu stiu cine ar fi putut fi, sincer. Nu am avut niciun indiciu ca sunt urmarit de cineva. Cu ministrul Bazac nu am nicio relatie care ar putea dauna Spitalului Colentina sau sistemului sanitar sau pacientilor," a spus la randul sau dr. Bogdan Andreescu.


Pe de alta parte, angajatii spitalului arata cu degetul spre unul dintre fostii manageri. De undeva din umbra, spun cadrele medicale, acesta ar fi incercat sa ia din nou fraiele: "Consider ca postul de manager al unui spital nu este un post politic, ci unul profesional. Poate ca relatia de rudenie, fiind finul domnului Bazac, l-a facut pe domnul Bazac sa il puna inapoi, dar in rest eu il recomand pe doctorul Andreescu ca un profesionist al sistemului sanitar," a spus prof. dr. Sorin Simion, sef Sectie Chirurgie. 

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Afla aici cine spioneaza Romania!
Afla aici cine spioneaza Romania!

Cazul recent de tradare si spionaj in care au fost implicati un soldat roman si un cetatean bulgar este cel mai grav din istoria Romaniei de dupa 1989. Afla aici ce alte cazuri au mai fost.

Presedintele reactioneaza dupa afirmatia
Presedintele reactioneaza dupa afirmatia "Basescu facea coada la Popoviciu"

Apar reactii la cel mai inalt nivel in scandalul "Popoviciu - Doi si un sfert". Insusi presedintele Traian Basescu a simtit nevoia sa se arate descumpanit ca un ofiter de rang inalt l-a pomenit intr-un dosar de coruptie.

Ministrul sanatatii, Ion Bazac, amenintat!
Ministrul sanatatii, Ion Bazac, amenintat!

Ion Bazac sustine ca nu a cerut niciodata si nu a primit niciun listing, pentru niciun numar de telefon, precizand ca, desi a fost amenintat, nu a intreprins nimic si califica drept pure speculatii legaturile dintre el si cazul fostului sef al DGIPI.

Recomandări
Cum a decurs Învierea Domnului în bisericile din țară. „Învierea înseamnă lumină, înseamnă să fim mai buni între noi”
Cum a decurs Învierea Domnului în bisericile din țară. „Învierea înseamnă lumină, înseamnă să fim mai buni între noi”

Bisericile din toată țara au fost pline de credincioși care au primit lumina sfântă - acel miracol al Învierii care ne amintește în fiecare an că nu suntem singuri.

Bisericile din București au fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să ia lumina sfântă. ”Simt că sunt binecuvântată”
Bisericile din București au fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să ia lumina sfântă. ”Simt că sunt binecuvântată”

A fost acea noapte din an în care creștinii ortodocși, dar și cei greco-catolici, au privit cu bucurie spre cer, de unde au primit vestea cea mare. Hristos a Înviat!  

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.