Reactia lui Traian Basescu, dupa ce Radu Mazare a injurat procurorii: "El atata minte are"

Dată publicare: 13-09-2014 17:48
Dată actualizare: 16-09-2014 07:02


Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la o reuniune PMP, ca injurarea procurorilor reprezinta ”emblema PSD”, partid caracterizat de ”ura impotriva statului, a legii”.

Presedintele Basescu a fost intrebat cum vede faptul ca Radu Mazare, intr-un discurs la PSD Constanta, a injurat un procuror, fiind aplaudat de cei prezenti. ”Chestiunile legate de injurarea procurorilor sunt o emblema a PSD”, a raspuns seful statului. El a adaugat ca nu spune ca procurorii trebuie iubiti sau ca trebuie sa le duci flori sau cadouri de ziua de nastere, dar ca acestia sunt functionari ai statului, parte a sistemului de justitie care isi fac treaba.

”Uneori te simti nedreptatit (...) dar asta nu inseamna ca poti sa injuri un procuror”, a adaugat seful statului, subliniind ca procurorii isi faac munca si ca este in vigoare o legislatie care ii face responsabili si pentru abuzuri. ”Mai de discutat nu este injuratura lui Radu Mazare, pentru ca el atata minte are si nu te poti astepta la altceva. Mai grav este ca o masa de oameni aflati in fata lui il aplauda in loc sa se ridice si sa-l dea afara”, a aratat Traian Basescu.

Basescu a spus ca ura impotriva statului, a legii e ”o caracteristica a PSD”: ”Ei vor legea sa o faca pentru ei, neamurilor lor, dar nu pentru tara. Asta e obiectivul lui Ponta si ai lui, castigarea Presedintiei pentru a pune sub control justitia”

Presedintele a mai spus ca nu e nicio deosebire intre cum gandesc Ponta si Voiculescu sau Catalin Voicu. ”Acesta este semnalul ingrozitor, e ca un giulgiu aruncat peste tara: mentalitatea PSD cu privire la lege si justitie”, a continuat Traian Basescu. El a adaugat ca nu spune ca Romania este la stadiul de a avea justitie perfecta. Presedintele a precizat ca eroarea judiciara este un cost pe care natiunile civilizate si-l asuma pentru a avea o justitiem independenta. ”Si sistemul de justitie se face cu oameni si oamenii pot sa greseasca (...), independenta justitiei are si costuri, dar beneficiile unei justitii independente sunt mult mai mari decat riscul unei justitii dependente”, a subliniat Traian Basescu.

Vineri, la Conferinta Extraordinara a PSD Constanta, Radu Mazare a afirmat ca nimeni nu stie daca va fi liber maine sau poimaine si ca orice persoana publica poate fi ridicata cu mascatii in orice clipa. El a continuat cu o injuratura dura, dupa care a reluat: "Cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie. De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca sa traim intr-o tara normala”.

In momentul in care a injurat, Mazare a fost aplaudat de participanti.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO