Raluca Turcan: E foarte posibil să ajungem la transformarea Parlamentului într-o fortăreaţă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 14:07
Categorie: Stiri Politice
Raluca Turcan

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat că este foarte posibil ca Parlamentul să fie transformat într-o "fortăreaţă", în contextul propunerilor privind accesul în clădirea Legislativului după protestul de miercuri.

"Este clar că puterea actuală a trecut la forţă şi intimidare, au început cu îngrădirea dezbaterilor parlamentare, cu lipsa de transparenţă în adoptarea unor proiecte importante şi au ajuns la ridicarea oamenilor liberi care protestează în stradă şi, cel mai probabil, îngrădirea prezenţei jurnaliştilor.

Toate acestea sunt generate de o teamă de a mai fi în apropierea oamenilor care gândesc altfel decât ei. Astăzi, am asistat la o dezbatere care nu are nicio legătură cu realitatea, aş spune chiar o dezbatere paralelă cu realitatea actuală. Pentru că nemulţumirea în societate creşte tot mai mult şi pentru că oamenii caută forme diferite de a-şi spune punctul de vedere şi de a-şi face vocea auzită este foarte posibil să ajungem la transformarea Parlamentului într-o fortăreaţă, unde dumneavoastră, reprezentanţii presei, să fiţi ţinuţi undeva departe de prezenţa nobilă a reprezentanţilor puterii, iar oamenii să aibă acces în Parlament doar cu avizul şi cu pixul celor care în momentul de faţă conduc majoritatea PSD-ALDE. Este înfiorător", a spus joi Turcan la Parlament, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, PNL solicită respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale pentru că altfel se ajunge să se încalce exact principiul de bază al aderării la UE, principiul politic al respectării acestor drepturi, în Parlament să existe o dezbatere reală, argumentată, transparentă, iar majoritatea "să înţeleagă că nu vor putea suprima orice om liber din această ţară care gândeşte altfel".

"Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că văd că actuala majoritate pur şi simplu le spulberă aşteptările ca legea să fie egală pentru toţi, ca în România să primeze egalitatea în faţa legii şi nu supremaţia infractorilor. Toate nemulţumirile, pe fond, sunt generate de greşeli de guvernare, de la guvernare în avantajul infractorilor până la un haos economic care se resimte în buzunarele tuturor oamenilor", a arătat Raluca Turcan.

În acest context, ea a făcut apel la parlamentari să voteze moţiunea de cenzură depusă de PNL şi susţinută de PMP şi USR.

Turcan a mai spus că se va discuta dacă PNL va mai organiza acţiuni de susţinere a moţiunii de cenzură, arătând că cel mai probabil susţinătorii liberalilor se vor alătura oamenilor care ies deja în stradă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO