Hasotti a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Culturii. Ce i-a spus Basescu

25-06-2012 19:19

Dupa ce actorul Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil in functia de ministru al Culturii, a fost inscaunat in locul lui Puiu Hasotti.

Traian Basescu i-a cerut insa acestuia o declaratie pe proprie raspundere, cum ca nu si-a plagiat lucrarile stiintifice. Senatorul liberal a depus juramantul de investire luni seara.

"Domnule ministru Hasotti, va felicit pentru desemnarea in functie. Va multumesc pentru ca ati luat in serios o solicitare legitima", i s-a adresat seful statului lui Hasotti.

"Va doresc in modul cel mai sincer succes. Activati intr-un minister extrem de important pentru consolidarea identitatii noastre, intr-o Europa care devine tot mai unitara, si mai legata si mai fara frontiere si succesul dumneavoastra nu poate fi decat si succesul Romaniei", i-a mai spus Basescu ministrului Hasotti.

La ceremonia de la Cotroceni au participat presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga si Roberta Anastase, consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota si Bogdan Manoiu.

De asemenea, au fost prezenti ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, precum si liderul grupului PSD de la Senat, Ilie Sarbu.

Imediat dupa desemnarea noului ministru al Culturii, presedintele Traian Basescu i-a solicitat in scris premierului Victor Ponta ca Puiu Hasotti sa declare pe proprie raspundere ca teza de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat.

In aceeasi zi, Puiu Hasotti a depus la sediul Guvernului ducomentul cerut de Traian Basescu, rezumand sa declare ca solicitarea este una "inedita si amuzanta". Documentul s-a oprit la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta invocand lipsa unui temei legal pentru a-l transmite mai departe catre Institutia Prezidentiala.

Mai mult, presedintele PNL Crin Antonescu ameninta vineri ca va declansa procedura de suspendare a presedintelui daca acesta nu-l va investi in functie pe ministrul desemnat.

Basescu, catre Mariana Campeanu: Doamna ministru, astept Inspectia Muncii

Presedintele Traian Basescu a avut, luni seara, la finalul ceremoniei de depunere a juramantului de catre noul ministru al Culturii, Puiu Hasotti, o discutie cu ministrul Muncii, Mariana Campeanu, careia i-a spus ca asteapta Inspectia Muncii la Administratia Prezidentiala.

"Doamna Campeanu, astept Inspectia Muncii", i s-a adresat presedintele ministrului Mariana Campeanu, iar apoi cei doi au mai avut un scurt schimb de replici inainte de a iesi, impreuna, din sala in care a avut loc ceremonia.

Ministrul Mariana Campeanu a declarat, luni, ca la Ministerul Muncii s-a primit o cerere privind verificarea modului in care a fost angajat Daniel Funeriu la Administratia Prezidentiala, aceasta urmand sa fie analizata si sa se aplice prevederile legale.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO