PDL, interzis din noul Consiliul de Administratie al TVR. Vor contesta decizia la CC

TVR

PDL nu va avea niciun reprezentant in noul Consiliu de Administratie al TVR, conform deciziei luate de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit ca in CA vor fi cate trei reprezentanti de la PSD si PNL si cate unul de la UDMR si UNPR

PDL va contesta la Curtea Constitutionala hotararea Parlamentului privind noul CA al SRTV, "care nu corespunde algoritmului politic", a declarat, luni, liderului deputatilor PDL, Mircea Toader, nemultumit ca partidul sau nu va avea niciun reprezentant in acest consiliu.

Mircea Toader a aratat, dupa intalnirea liderilor grupurilor parlamentare, ca hotararea prin care PDL nu va avea niciun repezentant in CA al SRTV este o decizie politica.
"Au spus (reprezentantii USL - n.r.) ca «noi suntem la putere si noi hotaram»", a spus Mircea Toader ca a fost explicatia pe care democrat-liberalii au primit-o de la reprezentantii USL.
 

Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a anuntat ca majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca in noul CA al TVR mandatele sa fie repartizate astfel: UNPR - un loc, UDMR - un loc, PSD - trei locuri, PNL - trei locuri.

"75% din grupurile parlamentare in Parlament sunt reprezentate in viitorul CA al SRTV, mai putin acel grup parlamentar care a nominalizat acel presedinte si acea majoritate a Consiliului de Administratie care a dus la falimentul TVR", a explicat Zgonea.

Citește și
TVR
TVR va fi "reorganizata". Datoriile televiziunii catre buget, suspendate pentru 6 luni
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Zgonea a fost intrebat de ziaristi de ce PDL nu va avea reprezentanti in CA al SRTV.

"Regulamentul spune ca comitetul liderilor, majoritatea lor, stabilesc algoritmul prin care se nominalizeaza aceste propuneri. Comitetul liderilor, in marea lor majoritate, peste 75%, a luat o decizie: un loc la UNPR, o nominalizare pentru UDMR, trei pentru PSD, pe care le-a avut, si trei PNL. Ma supun deciziei liderilor", a raspuns Zgonea.

El a aratat ca aceasta a fost decizia politica a comitetului liderilor si unii dintre acesti lideri le-au amintit reprezentantilor PDL ca pe baza algoritmului politic au nominalizat sase persoane la Curtea de Conturi.

"A fost o decizie politica a comitetului liderilor si unii dintre colegi le-au reamintit colegilor de la PDL ca au generat aceasta problema la SRTV cum au nominalizat prin acel algoritm politic sase locuri la Curtea de Conturi", a spus Zgonea.

Valeriu Zgonea nu a putut sa precizeze cum pe baza algoritmului politic UNPR, care nu a participat la alegerile parlamentare, a primit un loc in viitorul CA al TVR.

El a mai spus doar ca marti, la ora 09.00, Comisiile de cultura vor audia persoanele nominalizate pentru CA al SRTV.

Senatorul PDL Radu Berceanu a anuntat, luni, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, ca Parlamentul se va reuni, marti, in sedinta comuna, pentru validarea membrilor Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane.

Consiliul de Administratie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Presedintele Consiliului de Administratie este numit de catre Parlament, pe o perioada de 4 ani.

Conform Legii 41/1994, listele de candidati se inainteaza Birourilor Permanente ale celor doua Camere. Astfel, grupurile parlamentare din cele doua Camere inainteaza propuneri pentru 8 locuri, presedintele Romaniei pentru 1 loc, Guvernul pentru 1 loc, personalul de specialitate desemneaza, prin vot secret, candidati pentru 2 locuri, grupurile parlamentare ale minoritatilor nationale, pentru 1 loc.

Valentin Nicolau si Sorin Burtea au fost alesi reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in viitorul Consiliu de Administratie (CA), in urma scrutinului desfasurat joi, 21 iunie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentantii TVR.

Pe de alta parte, Mihai Radulescu si Ioana Popescu au fost desemnati membri supleanti ai lui Valentin Nicolau si Sorin Burtea in CA al TVR, conform rezultatelor alegerilor.

Totodata, numele lui Valentin Nicolau se afla printre cele vehiculate pentru preluarea sefiei TVR, in conditiile in care Consiliul de Administratie al institutiei a fost demis de Parlament pe 12 iunie, iar conducerea TVR este asigurata in prezent interimar de Radu Calin Cristea.

Televiziunea Romana a organizat alegeri interne pentru desemnarea reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie, in urma hotararii Comitetul Director din 14 iunie.

Decizia a fost luata ca urmare a respingerii de catre Parlament a Raportului de activitate si a contului de executie bugetara ale TVR pe 2011 si demiterea Consiliului de Administratie, in frunte cu Alexandru Lazescu, presedintele-director general al Televiziunii Romane.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Victor Ponta: Am deblocat conturile TVR. E nevoie de depolitizare
Victor Ponta: Am deblocat conturile TVR. E nevoie de depolitizare

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bistrita, ca a deblocat conturile TVR, dar ca este "absolut convins" ca este nevoie in aceasta institutie de "depolitizare si de restructurare".

TVR va fi
TVR va fi "reorganizata". Datoriile televiziunii catre buget, suspendate pentru 6 luni

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va debloca pentru o perioada de sase luni conturile televiziunii publice, interval in care va fi derulat un proces de reorganizare a TVR, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Politia cerceteaza intelegerea dintre fosta conducere TVR si Dolce privind meciurile de la Euro 2012
Politia cerceteaza intelegerea dintre fosta conducere TVR si Dolce privind meciurile de la Euro 2012

Politia a deschis o ancheta cu privire la modul de incredintare directa de catre fosta conducere a TVR catre Dolce TV - Romtelecom a drepturilor de transmisiune a meciurilor din cadrul Euro 2012.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.