PSD a anunțat când va depune moțiune de cenzură. ”Guvernul să plece acasă”

Ultima actualizare: 19-07-2020 13:44
Parlament
Inquam Photos / George Calin

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat că la jumătatea lunii viitoare ar urma să fie depusă moţiunea de cenzură la adresa actualului Executiv.

Acesta a declarat că PSD susţine ideea unui guvern de uniune naţională care să organizeze cele două runde de alegeri programate pentru acest an, dar nu exclude nici ideea unui guvern politic.

”Sperăm să avem cât de curând un alt Guvern pentru că, din păcate, toate semnalele pe care le-am tras şi toate problemele pe care şi media şi noi le-am adus la cunoştinţa publică nu au făcut din acest Guvern un guvern mai performant, deci singura soluţie este ca acest Guvern să plece acasă”, a declarat Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă, scrie news.ro.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că moţiunea de cenzură ar urma să fie dezbătută în luna august.

”În mod normal, moţiunea de cenzură ar trebui să se întâmple destul de repede. (...) Deci, undeva probabil că la mijlocul lunii august ar trebui să avem această moţiune de cenzură. Noi am sperat să nu fim obligaţi să depunem moţiune de cenzură în stare de alertă, dar această prelungire constantă fără votul Parlamentului a stării de alertă poate să aibă această justificare din păcate pentru Guvern, aceea de a se ţine de poziţiile pe care le au”, a adăugat reprezentantul socială-democraţilor.

Senatorul PSD a precizat că ”cea mai bună formulă ar fi un guvern de uniune naţională care să asigure aceste două runde de alegeri”, dar că ”este posibil şi un guvern politic”, pentru care, însă, este nevoie de negocieri, întrucât PSD nu are majoritate în Parlament.

”Cei care vor sprijini demersul nostru cu moţiunea de cenzură, probabil că vor fi şi cei care vor propune următorul Guvern”, a adăugat Romaşcanu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO