Probleme în PSD și în PNL după referendum. Cum s-ar fi răzbunat contestatarii lui Dragnea


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 08 Octombrie 2018 18:04
Categorie: Stiri Politice

După referendum s-a înteţit scandalul în politica românească. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a ieşit să comenteze rezultatele, dar i-a lăsat pe colegi să explice că ei nu şi-au asumat demersul, aşadar, nu li se poate imputa eşecul.

Totuşi, în partid se vorbeşte că unii dintre contestatarii lui Dragnea nu s-au mobililizat destul la vot. Şi unii liberalii îi cer socoteală lui Ludovic Orban, pe care îl acuză că aruncă partidul spre un nou insucces politic.

Social-democraţii au jonglat cu referendumul privind redefinirea familiei, iar Liviu Dragnea a anunţat în repetate rânduri că este principalul obiectiv al partidului pentru aceasta toamnă. Şi totuşi, după eşecul votului, Liviu Dragnea nu a ieşit public, ci l-a trimis pe Codrin Ştefănescu să anunţe că nu este vorba despre o înfrângere.

Nu a fost un vot politic. Acest referendum nu a fost o chestiune asumată politic de nimeni. A fost o acţiune în urma unei scrisori semnate de 3 milioane de români, un demers care s-a transformat în referendum”, a explicat Codrin Ștefănescu.

Mai mult, Dragnea şi-a luat liber şi de la Camera Deputaţilor, delegându-şi atribuţiile către Florin Iordache. În tot acest timp, unii colegi se întrebau pe Facebook cum putea fi folosită mai bine suma de 40 de milioane de euro utilizată pentru organizarea scrutinului.

Nu pot să nu mă gândesc şi să nu mă întreb: câte, dar câte lucruri necesare şi utile pentru cetăţeni nu s-ar fi putut face cu cele peste 40 de milioane de Euro? Bani cheltuiţi în această activitate de weekend pe care o numim referendum”, a scris primarul Sectorului 3 Robert Negoiță pe pagina personală de Facebook.

"Clar a fost un eşec şi dacă mă întrebaţi pe mine sunt dezamăgit. Trebuie să facem analiza foarte clară a prezenţei foarte slabe", a transmis vicepremierul Paul Stănescu.

Nici la liberali nu e linişte. Reproşurile la adresa lui Ludovic Orban au curs încă de duminică seară, când Alina Gorghiu, Mihai Voicu sau Cătălin Predoiu scriau pe paginile de socializare că partidul a fost aruncat "într-o nouă aventură şi către un nou eșec politic".

Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

"Tocmai acest eşec de a nu reuşi să comunici cu propriul electorat în formă decentă, publică şi politică arată un eşec al modului în care a fost gestionat acest referendum”, a transmis Iuliana Scântei, senator PNL.

"S-au trezit câţiva colegi să facă nişte postări neinspirate, lipsite de originalitate, care nu au făcut altceva decât să mute atenţia de la eşecul dezastruos al PSD", a fost reacția liderului PNL, Ludovic Orban.

Analiştii spun că toţi politicienii au încercat să câştige voturi din acest subiect.

"Politica domnului Orban şi nu doar a lui, au fost tot felul de personaje care s-au afişat spunând că merg şi vor vota ”DA”. Pe de altă parte, au încercat să se delimiteze de PSD spunând: ”noi ne ducem să votăm, dar PSD vrea să confişte acest referendum”. E bezna minţii. Şi Iohannis, şi Tariceanu au practicat acest caprovarzism, încercând să scoată voturi în orice situație, din moment ce au votat la lumina lumânării. Domnul Dragnea a şi transformat acest referendum în altceva decât era să fie şi pentru cei care s-au dus acolo mânaţi de Biserica Ortodoxă. L-a transformat într-un manifest anti UE. Domnul Dragnea şi-a asumat, s-a lipit ca marca de scrisoare de acest referendum, lucru care a avut influenţă şi asupra votului. Au fost persoane care poate s-ar fi dus la vot dacă nu s-ar fi pus Liviu Dragnea în fruntea referendumului", a transmis jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO