Primarul Iasiului, Mihai Chirica: S-a urmarit o decapitare politica, nedreapta, dupa principii staliniste folosite in Coreea

Mihai Chirica, primar Iasi - FOTO INQUAM

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, i-a luat apararea premierului Sorin Grindeanu si l-a atacat dur pe presedintele PSD Liviu Dragnea.

El sustine ca pentru Liviu Dragnea este ”inceputul sfarsitului” si ca se incearca indepartarea premierului Grindeanu dupa ”principii staliniste, folosite in Coreea de Nord”.

S-a urmarit o decapitare politica, nedreapta, dupa principii staliniste folosite in momentul de fata in Coreea de Nord. Ceea ce nu intelege domnul Dragnea este ca a aparut o noua generatie de politicieni, care incearca sa ancoreze Romania in Europa. Ceea ce incearca domnul Dragnea si o face cu toata forta este sa ne arunce spre Coreea de Nord sau fosta Uniunea Sovietica“, a spus Mihai Chirica, potrivit News.ro.

Primarul afirma ca liderul PSD, Lviu Dragnea, este influentat in deciziile sale de oameni din jur precum Olguta Vasilescu, Gabriela Firea sau Codrin Stefanescu, al caror scop este ”detronarea oricarui lider care are o parere diferita fata de Liviu Dragnea”.

Potrivit lui Chirica, Liviu Dragnea incearca sa ascunda toate esecurile pe care le-a inregistrat dupa castigarea alegerilor, adaugand ca asistam la ”inceputul sfarsitului” pentru Dragnea.

Citește și
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu
Presa internationala despre incercarea de a-l da jos pe Grindeanu:"E legat de tentativa esuata de dezincriminare a coruptiei"
Ce urmărește Putin. SUA reacționează: „Ceea ce Rusia a făcut în mod cinic subminează pacea şi securitatea în lume”

Chirica afirma ca Dragnea a fost deranjat de oponenta lui Grindeanu de a accelera pachetul de legi privind Justitia, dar si de faptul ca premierul a inceput sa aiba puncte de vedere fara a-l consulta pe liderul PSD.

In plus, edilul spune ca liderul PSD a facut mult multe greseli in ultimele luni, pe care nu si le-a asumat.

Si daca Grindeanu pleaca si daca nu pleaca, rezultatul e acelasi pentru Dragnea. El nu poate iesi invingator. Cand locomotiva opreste atunci si vagoanele incetinesc. Dragnea sa-si dea demisia si sa paraseasca partidul. Trebuie indepartati si oamenii trompeta din PSD”, a afirmat Chirica.

Intrebat daca Sorin Grindeanu ar fi o solutie pentru sefia PSD, Chirica a raspuns: „Daca si-ar dori asta, Grindeanu ar putea fi seful PSD”.

Edilul Iasiului a mai afirmat ca tot ce s-a intamplat in cazul Grindeanu reprezinta un asasinat politic.

Sunt niste killeri platiti care ies si spun ce vrea Dragnea. Conform Codului penal ei nu pot fi pedepsiti, dar codul moral ii poate pedepsi. Sunt mai multi acolo, Olguta Vasilescu, Codrin Stefanescu, Nicolae Badalau. S-au transformat in asasini politici. Modalitatea de actiune e simpla. Un grup restrans popularizeaza solutia. Spun ca ori esti agent SIE ori KGB sau seful vreunei structuri periculoase.

Se lucreaza pe ranguri. Daca nu iese Firea, incepe Olguta. Si incep sa loveasca, mirosul de sange devine pregnant. Lovesc rand pe rand, stimulandu-si imaginatia. Apoi se supune la vot. Dupa ce l-am omorat, il si defaimam. Omul respectiv e umilit cum nu va puteti imagina. Asta e asasinat politic. Vor urma si altii la rand, cat timp Dragnea e sef la PSD”, a declarat Mihai Chirica.

Mihai Chirica a pierdut sprijinul PSD in urma protestelor fata de OUG 13, cand si-a exprimat solidaritatea cu manifestantii.

El a cerut demisia lui Florin Iordache din functia de ministru al Justitiei si s-a aratat nemultumit de Liviu Dragnea. In urma unui Consiliul Executiv al PSD a pierdut functia de vicepresedinte de partid.

Liderul filialei judetene PSD Iasi sustine ca Mihai Chirica incearca sa destabilizeze organizatia, dar ca nu va fi exclus "inca” din PSD

Liderul filialei judetene PSD Iasi, Maricel Popa, sustine ca primarul municipiului Iasi, social-democratul Mihai Chirica, incearca sa destabilizeze organizatia, dar ca nu va fi exclus "inca” din partid, pentru a nu-i face jocul.

In cazul in care ar demisiona din PSD, Mihai Chirica si-ar pierde mandatul de primar. Maricel Popa a declarat pentru News.ro ca Mihai Chirica nu va fi exclus "inca” din PSD, dar ca in viitor nu poate fi exclusa aceasta varianta.

"Nu va fi exclus inca, nu vrem sa-i facem jocul. Dar nici nu excludem aceasta varianta, insa nu se pune problema acum”, a precizat Maricel Popa.

Surse din cadrul organizatiei iesene a PSD spun ca o eventuala excludere a lui Mihai Chirica din partid l-ar victimiza si ca social-democratii nu doresc acest lucru.

Pe de alta parte, in cazul in care Mihai Chirica ar demisiona din PSD, el si-ar pierde mandatul de primar.

Totodata, intr-un comunicat transmis, joi dupa-amiaza, liderul filialei judetene a PSD Iasi afirma ca organizatia pe care o conduce "se delimiteaza in mod categoric de ultimele afirmatii si atitudinea primarului Mihai Chirica cu privire la actuala situatie politica din Romania si din partid”.

"Catalogam drept inacceptabila pozitia unui membru PSD care incearca sa destabilizeze organizatia ce l-a sustinut in obtinerea mandatului de primar. De altfel, Mihai Chirica s-a remarcat in ultima perioada numai prin iesirile publice impotriva conducerii PSD. Aceasta atitudine conduce la o stare de tensiune si de frustrare in randul membrilor organizatiei de la Iasi. Ne ingrijoreaza faptul ca razboiul lui Mihai Chirica cu Liviu Dragnea si afirmatiile la adresa acestuia afecteaza starea de normalitate pe care incercam sa o imprimam in organizatia de la Iasi”, a afirmat liderul PSD Iasi, Maricel Popa.

El adauga ca au fost destule momente tensionate in interiorul PSD Iasi, multe fiind generate chiar de Mihai Chirica, iar "acesta ar fi trebuit sa se preocupe mai mult de problemele orasului si de bunastarea iesenilor”.

"Mihai Chirica este la ora actuala cel mai bun reprezentant al opozitiei de la Iasi, cu toate ca domnia sa afirma ca este si va ramane membru al PSD. Observam ca in opinia sa tot ceea ce inseamna actualul PSD este rau, doar grupul din care face parte dumnealui reprezinta binele. De tirada criticilor nu au scapat nici colegii cu statute vechi in PSD Iasi carora Mihai Chirica isi permite sa le dea lectii de moralitate si competenta”, adauga liderul filialei judetene a PSD Iasi, Maricel Popa.

Seful social-democratilor ieseni sustine ca in perioada urmatoare va avea consultari cu primarii si parlamentarii partidului din judet pentru a analiza situatia din organizatie.

Vicepresedintele PSD Iasi Ovidiu Laicu sustine ca primarul Mihai Chirica, membru al aceluiasi partid, este un ratat politic

Vicepresedintele PSD Iasi Ovidiu Laicu sustine ca primarul Mihai Chirica, membru al aceluiasi partid, este un ratat politic si adauga ca va cere demiterea conducerii filialei municipale Iasi a PSD, pentru obedienta manifestata fata de Chirica.

"Chirica adopta aceeasi atitudine ostila la adresa deciziilor partidului. Filiala municipala si-a anuntat sprijinul pentru Grindeanu, fara a se consulta cu organizatia judeteana. Se creeaza impresia unei fracturi in partid sau mai grav a autonomiei totale a filialei municipale”, afirma vicepresedintele PSD Iasi Ovidiu Laicu, in comunicatul de presa.

Laicu a anuntat ca va cere Biroului Permanent Judetean si Comitetului Executiv Judetean al PSD Iasi sa demita conducerea actuala a filialei municipale si sa organizeze noi alegeri.

"Remarcam obedienta filialei municipale fata de Chirica. O organizatie de partid nu poate fi confiscata de o persoana care face jocurile propagandei anti-PSD. Chirica se inchipuie victima politica, dar in realitae este un ratat politic. Banii pentru proiectele Iasiului nu se obtin tinand-o cu gasca din petrecere in petrecere”, mai spune vicepresedintele PSD Iasi.

Miercuri, cu putin timp inainte de sedinta Comitetului Executiv National, filiala municipala a PSD Iasi si-a aratat sustinerea pentru premierul Sorin Grindeanu. Totodata, primarul de Iasi Mihai Chirica, membru PSD, a lansat critici virulente la adresa conducerii partidului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Ofertă din străinătate pentru Gică Hagi! În ce campionat poate antrena
NEWS ALERT Ofertă din străinătate pentru Gică Hagi! În ce campionat poate antrena
Citește și...
Tudor Chirila, despre scandalul Dragnea-Grindeanu:
Tudor Chirila, despre scandalul Dragnea-Grindeanu: "Asistam la spectacolul grotesc al unor penali"

"Asistam la spectacolul grotesc al unor penali", comenteaza Tudor Chirila conflictul dintre liderul PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu.

Presa internationala despre incercarea de a-l da jos pe Grindeanu:
Presa internationala despre incercarea de a-l da jos pe Grindeanu:"E legat de tentativa esuata de dezincriminare a coruptiei"

Criza politica din Romania este refectata in presa internationala.

Sorin Grindeanu:
Sorin Grindeanu: "Dupa ce Liviu Dragnea demisioneaza, demisionez si eu". Critici dure la adresa "fostului PDL-ist Dragnea"

Sorin Grindeanu a sustinut, joi seara, o conferinta de presa dupa ce a fost exclus din PSD.

Liviu Dragnea, despre Grindeanu:
Liviu Dragnea, despre Grindeanu: "Ruptura dintre noi nu a pornit de la OUG 13. E o unealta, nu mai e el. PSD e sub asediu"

Dupa ce premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, social-democratii urmand sa depuna motiune de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu, Liviu Dragnea a sustinut o conferinta de presa la sediul PSD.

Recomandări
„NU ATINGE!” scrie pe o bucată din drona prăbușită în Brăila. Ce spun specialiștii despre acest incident
„NU ATINGE!” scrie pe o bucată din drona prăbușită în Brăila. Ce spun specialiștii despre acest incident

Incident periculos pe pământ românesc, în Brăila. O dronă, cel mai probabil în derivă, a căzut lângă oraș, formând un crater de câțiva metri, în timp ce Ucraina era puternic bombardată de ruși.

Cum folosește NATO Inteligența Artificială pentru a afla din timp ce dezinformări pun la cale Rusia și China
Cum folosește NATO Inteligența Artificială pentru a afla din timp ce dezinformări pun la cale Rusia și China

NATO folosește deja Inteligența Artificială “în multe operațiuni militare”, dar și pentru a putea afla dinainte unghiurile de atac ale dezinformării din partea Rusiei sau Chinei, care “vine în fiecare zi”.

Despăgubiri de 130.000 de euro familiei unui pacient mort din cauza unei erori la Spitalul județean din Slobozia
Despăgubiri de 130.000 de euro familiei unui pacient mort din cauza unei erori la Spitalul județean din Slobozia

Spitalul județean din Slobozia a fost obligat să plătească despăgubiri de 130.000 de euro familiei unui pacient mort din cauza unei erori. I-a fost administrată o substanță greșită.