Primarul arestat al orasului Baia Mare ramane in spatele gratiilor. Chereches e dornic sa depuna juramantul

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00

Primarul orasului Baia Mare, Catalin Chereches, ramane deocamdata dupa gratii. Magistratii Curtii de Apel Cluj i-au respins, luni seara, cererea de eliberare sub control judiciar pe cautiune

Inainte sa afle decizia, Chereches era insa extrem de optimist, ba chiar a dat de inteles ca a pus la punct detaliile juramantului de primar pe care are de gand sa-l depuna.

Decizia magistratilor e una definitiva, insa avocatii au de gand sa ceara din nou eliberarea din arestul preventiv, ba chiar vor reclama masura la CEDO. Daca nu va fi eliberat, Chereches va cere penitenciarului din Gherla o invoire ca sa-si depuna juramantul de primar reales. Catalin Chereches a fost arestat in 27 aprilie, dupa ce ar fi fost prins in flagrant in timp ce primea mita 30 de mii de lei de la un oficial din Clubul FCM Baia Mare.

Catalin Chereches a fost insotit la tribunal de cei trei avocati ai sai si a fost adus in sala de sedinte la ora 14 30, dar a iesit imediat pentru ca lipsea procurorul de caz. Asa se face ca in urma dupa ora 16 a ajuns din nou in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj. 

Catalin Chereches vrea sa iasa din spatele gratiilor pentru a-si putea exercita atributiile de primar. El a castigat un nou mandat de edil si a primit peste 70 la suta dintre voturile electoratului la alegerile locale. Chereches se afla in arest preventiv din 27 aprilie atunci cand procurorii DNA l-au prins in flagrant in timp ce primea suma de 30.000 de lei. El este cercetat pentru luare de mita in forma continuata.

Intrebat de News.ro unde va depune juramantul Chereches, prefectul judetului Maramures, Sebastian Luput, a declarat ca acesta este asteptat la Primarie, unde va avea loc sedinta de validare a Consiliului Local. ”Din punctul nostru de vedere, domnul Chereches va trebui sa fie prezent la Primarie pentru depunerea juramantului, daca ii va permite Administratia Nationala a Penitenciarelor”, a spus prefectul.

Coforrm sursei citate, primarul trebuie sa depuna juramantul imediat dupa validarea noului Consiliu Local sau la o sedinta ulterioara. Prefectul a precizat ca nu a fost stabilita data sedintei pentru validarea Consiliului Local Baia Mare, pentru ca inainte este necesara publicarea in Monitorul Oficial a rapoartelor financiare intocmite de catre mandatarii partidelor politice. Pe de alta parte, cat timp va fi in arest, primarul Chereches nu isi va putea exercita functia, astfel ca va fi suspendat prin ordin de prefect imediat dupa validare, a adaugat Sebastian Luput.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO