Primăria Arad nu a atestat mii de semnături ”Fără penali în funcţii publice”. Reacția USR


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 21 Septembrie 2018 14:31
Categorie: Stiri Politice
fara penali

USR cere demisia primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, acuzând administraţia locală arădeană că a reţinut semnăturile strânse în campania #Fără penali în funcţii publice.

"În aceste momente, când la Parlament sunt depuse semnăturile celor aproximativ un milion de susţinători ai proiectului #Fără penali în funcţii publice, semnăturile arădenilor sunt reţinute de Primăria Municipiului Arad, Aradul ieşind astfel din grupul judeţelor care au făcut pragul legal de 20.000 de semnături, deşi 30.000 de arădeni şi-au afirmat susţinerea pentru o politică fără penali", a declarat, vineri, preşedintele USR Arad, Vlad Botoş, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, în timp ce toate celelalte primării din judeţul Arad, unde au fost depuse dosarele au validat, în proporţie de 95%, semnăturile, iar acestea au fost depuse deja la Parlament.

"Doresc să menţionez că, pe lângă cele 30.000 de semnături adunate de la arădeni, acest proiect înseamnă munca a zeci de voluntari care, de-a lungul a aproape jumătate de an, au stat sute de ore în soare şi uneori în ploaie. Înseamnă implicarea a sute de cetăţeni care au strâns semnături şi ni le-au adus. Au semnat persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 90 de ani şi, mai mult, au venit cetăţeni aflaţi în scaunul pentru persoane cu dizabilităţi, au venit arădeni din diaspora, obligaţi să stea departe de familii", a precizat Vlad Botoş.

Liderul USR Arad a susţinut că această mobilizare a cetăţenilor "a fost ignorată" de administraţia municipiului Arad, "parte din vechea clasă politică", pentru care acest proiect ar fi un pericol, şi a amintit şicanele atât din partea PNL, cât şi a PSD, culminând cu demolarea cortului unde se adunau semnături, la cererea primarului Falcă, ca răspuns la sesizarea unui consilier PSD.

"Că este vorba de rea - voinţă sau de incapacitate organizatorică, ambele sunt motive suficient de puternice pentru ca primarul Falcă să ţşi prezinte demisia. Administraţia actuală trebuie să plece, deoarece Aradul, la fel ca întreaga Românie, are nevoie de #OameniNoi în politică. Avem nevoie de oameni preocupaţi de comunitate, care să facă administraţie înainte de politică, oameni care au demonstrat că sunt buni profesionişti, care au o carieră în spate", a adăugat preşedintele USR Arad.

Primăria Arad invocă o lipsă de funcţionari

Primăria Arad invocă, într-un răspuns transmis vineri la solicitarea News.ro, faptul că nu a avut la dispoziţie suficienţi funcţionari pentru a verifica cele aproape 21.000 de semnături depuse de USR în cadrul campaniei

”Toate aceste semnături au fost verificate de un anumit număr de împuterniciţi ai primarului care au parole de acces în baza de date naţională. Este şi motivul pentru care nu a putut fi angrenat un număr mai mare de funcţionari, astfel încât verificarea datelor să se realizeze într-un interval de timp mai scurt. Procedura la nivelul Primăriei Municipiului Arad se încheia azi (vineri – n.r.), urmând ca reprezentanţii URS Arad să fie invitaţi să-şi preia dosarele cu semnături”, se arată în răspunsul transmis News.ro.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO