Prima sedinta a Guvernului Grindeanu. Ministrii au venit cu microbuzele la Palatul Victoria, iar unul din ei a cazut pe scari

Ultima actualizare: 07-01-2017 07:11
Sorin Grindeanu

Membrii guvernului Grindeanu au venit, miercuri seara, la Palatul Victoria pentru prima sedinta a noului Executiv, cu trei microbuze in care se aflau si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu.

Unul dintre ministri, Toma Petcu, ministrul Energiei, s-a impiedicat si a cazut pe treptele de la intrarea in Guvern.

Primii care au coborat din cele trei microbuze au fost premierul Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu. Ei au fost intampinati la intrare de catre Dacian Ciolos care i-a insotit in cladirea Guvernului. In timp ce urca pe scari, unul dintre ministri, Toma Petcu, s-a impiedicat si a cazut, insa a reusit sa se ridice repede.

Grindeanu, la prima sedinta de Guvern: Campania a trecut, deja intram in paine si trecem la fapte

Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis ministrilor din Cabinetul sau, la inceputul primei sedinte a noului Guvern, ca trebuie sa intre "in paine" si sa treaca la fapte. "Campania a trecut, deja intram in paine si trecem la fapte", a spus Grindeanu. Sedinta de Guvern a inceput in jurul orei 21,15.

"Astazi avem pe ordinea de zi (...) doua puncte. Un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si un proiect de ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri in domeniul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a functiona cum trebuie ca si guvern si in al doilea rand pentru a da posibilitatea Parlamentului in zilele urmatoare sa adopte acest proiect de lege. (...). Avem toate avizele pentru cele doua", a spus Sorin Grindeanu.

El a fost insotit pana in fata salii de sedinta de catre liderul PSD Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului. Cei doi i-au urat succes noului premier. Totodata, intrebat ce simte la instalarea noului Guvern, Dragnea a raspuns: "Foarte multa speranta".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO