Premierul Victor Ponta s-a intors la Guvern fara carje. Ce spune despre vacanta in America si revenirea la sefia PSD

11-08-2015 07:50

Dupa o vacanta de aproape doua saptamani, premierul Victor Ponta a revenit luni la serviciu. Seful guvernului a urcat treptele Palatului Victoria imbracat lejer si fara sa se mai sprijine in carje.

Ponta este hotarat sa ramana la guvernare atata timp cat va avea sprijinul coalitiei, indiferent de problemele pe care le are cu dosarul de la DNA.

La inceputul saptamanii trecute a fost vazut, impreuna cu sotia si cei doi copii, la imbarcarea pentru o croaziera in Caraibe.

Ponta: Cred ca scap de o noua interventie la genunchi

Ponta a declarat, luni seara, ca spera sa scape de o noua interventie chirurgicala la genunchi intrucat a facut recuperare.

"Cred ca scap, ca am facut recuperare, sper sa scap de o noua interventie", a spus Ponta, la un post tv, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat ca toate costurile interventiei au fost suportate din bugetul familiei sale.

"Multumesc lui Dumnezeu ca suntem o familie care pe medie stam foarte bine. (...) Eram obligat, daca aveam un sponsor, trebuia sa scriu in declaratia de avere. Nu mi-a sponsorizat nimeni nimic", a precizat premierul referitor la costurile operatiei din Turcia.

Victor Ponta afirma, pe 23 iulie, ca este posibil sa fie supus unei noi operatii la genunchi, insa nu atat de grava ca prima.

Ponta: Am fost supravegheat in America

Primul ministru a afirmat, luni, ca in timpul vacantei in SUA a fost supravegheat de o agentie privata, platita de un site de stiri din Romania.

"Pentru mine strict si pentru familia mea, era un lucru bun si in vacanta asta sa nu mai fiu prim-ministru, ca nu se mai cheltuiau atatia bani cu supravegherea mea prin diverse tari. (...) O agentie privata de acolo, din America (m-a supravegheat - n.r.). Un site din Romania a platit niste oameni acolo, care au stat dupa noi. E dreptul presei, e dreptul lor lor sa faca acest lucru, asa cum e dreptul meu de a merge in vacanta cu familia. De cate ori plec in strainatate apare o fotografie de genul asta. Sunt bani pe care ii cheltuie un site privat de stiri. Daca ei ii au, treaba lor", a spus Ponta.

Referitor la criticile care au existat in spatiul public privind faptul ca un lider de stanga face vacante si se opereaza in strainatate, Ponta a comentat: "Daca stau pe banii RA-APPS la Neptun e de stanga? Sau daca merg cu familia si cu copiii fara sa cheltuiesc un leu din bani publici? E o chestiune de propaganda. Banuiesc ca m-au criticat liderii PNL care sunt si ei in vacanta in strainatate si e dreptul lor. Unde am fost eu in vacanta, e mai ieftin ca la Mamaia".

Ponta: Eu nu candidez la congres

Premierul a afirmat, luni seara, ca el nu va mai candida la viitorul congres al PSD si ca il sustine pe Liviu Dragnea ca presedinte al partidului.

"Eu nu candidez. (...) Normal ca il sustin pe Liviu, daca asa l-au votat colegii mei, eu ce sa fac? Sa ma apuc sa-l sap? (...) Nu candidez anul acesta. Ca nu o sa mai candidez niciodata, nu pot sa va spun asa ceva. Politica e un sport de lunga durata", a afirmat Ponta la un post TV, potrivit Agerpres.

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat ca opinia "cvasigenerala" a Comitetului Executiv National a fost ca in luna noiembrie sa se organizeze congresul PSD si ca pregatirea pentru acest eveniment va fi unul dintre obiectivele importante ale echipei de conducere interimara pana atunci.


VIDEO PROTVPLUS.RO